više od 650 zahtjeva / Sindikat hrvatskih učitelja predao Vladi zahtjeve za izmjenu koeficijenata nenastavnom osoblju

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Škole ne čine samo nastavnici nego i tajnici, računovođe, spremačice i domari, čije su plaće u razdobljima kriza samo urušavane, a nakon krize nitko nije vodio računa da se njihov status poboljša

24.5.2018.
12:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat hrvatskih učitelja predao je Vladi više od 650 zahtjeva za izmjenu koeficijenata tajnicima i računovođama prikupljenim u školama po cijeloj Hrvatskoj, te zatražio da se uredbom isprave brojne nepravde koje je nenastavno osoblje pretrpjelo posljednjih godina.

"Škole ne čine samo nastavnici nego i tajnici, računovođe, spremačice i domari, čije su plaće u razdobljima kriza samo urušavane, a nakon krize nitko nije vodio računa da se njihov status poboljša", kazala je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem na Markovom trgu neposredno prije predaje dva paketa zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo u našem članstvu ima više od šest tisuća takvih članova, a u Hrvatskoj ih je znatno više. Njihove plaće iznose od tri do četiri tisuće kuna", kazala je i dodala da je Sindikat predao zahtjeve prije Vladinog donošenja smjernica fiskalne i ekonomske politike.

Glavna tajnica Sindikata Ana Tuškan kazala je da sva nadležna tijela zahtjev za promjenama smatraju opravdanim, ali da je unatoč svemu koeficijent nenastavnom osoblju manji nego 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da se u međuvremenu to osoblje susreće s povećanim opsegom posla koji bi sam po sebi trebao biti razlog za povećanje koeficijenata, te da je izloženo problemima nesređene države poput isplata prijevoza, pitanje neujednačene sudske prakse, pitanje određivanja organizacijskih viškova zbog odljeva stanovništva, itd.

"Uvijek govore da su naši zahtjevi opravdani, ali se ništa ne mijenja u praksi. Zato smo donijeli više od 650 zahtijeva koji su zakonski argumentirani i za svaki od njih napravljen opis posla", kazala Ana Tuškan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo