Frontalni udar / Sindikati mijenjaju taktiku: Od utorka pa do ispunjenja zahtjeva štrajkat će sve škole!

Image
Foto: Pixsell

Prosvjetari su u štrajku, prema cirkularnom modelu, već 26 dana

18.11.2019.
20:10
Pixsell
VOYO logo

Iz poštovanja prema žrtvama Vukovara i Škabrnje danas su privremeno obustavljene prosvjetne štrajkaše aktivnosti. U mnogim osnovnim i srednjim školama palile su se svijeće i održavali prigodni programi. No, već sutra štrajk se nastavlja, i to u cijeloj Hrvatskoj. 

Sindikati obrazovanja u utorak štrajka u školama u cijeloj zemlji, a s frontalnim štrajkom nastavit će svaki dan do ispunjenja zahtjeva. Potvrdio je to za RTL predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenim u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefovi sindikata u utorak će na konferenciji za medije u 10 sati predstaviti rezultate sindikalnog referenduma, a prema podacima predstavljenim prošli tjedan Vladina je ponuda odbijena s više od 95 posto. Također će detaljno pojasniti daljnju taktiku.

Posljednja ponuda Vlade je povećanje osnovice za 6,12 posto u 2020. godini te izrada analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prosvjetari traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto da više ne bi zaostajali za drugim javnim službama, a u štrajku su, prema cirkularnom modelu, već 26 dana.

Borba za dostojanstvo nema cijene

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec u ponedjeljak navečer poslao je pismo članovima sindikata vezano uz frontalni nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva poručivši kako je izuzetno važno snažno odgovoriti Vladi te da borba za dostojanstvo nema cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Središnji odbor našeg Sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj su zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog do ispunjenja zahtjeva.

Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene", istaknuo je Mihalinec u pismu koje je objavljeno na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja", dodao je.

U pismu je ponovio kako će u utorak na konferenciji za novinare objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, najavio je da sindikati planiraju aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu i da će uskoro organizirati prosvjed u Zagrebu na jednom od gradskih trgova.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo