Sindikati ne odustaju / Štrajk u školama ide dalje, otkriveno gdje nema nastave u ponedjeljak: 'Ponuda Vlade je nula i možda nula'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izjave ministara Marića i Aladrovića govore o tome da nisu uključili dio mozga koji procesuira različito mišljenje, rekao je Mihalinec

7.11.2019.
12:25
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec na konferenciji za medije školskih sindikata govorio je o nastavku štrajka u osnovnim i srednjim školama. 

Najavili su da će u ponedjeljak štrajkati škole u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponuda Vlade se sastoji od ništa i možda ništa. Odnosno nula i nula. Možete li zamisliti da će itko prihvatiti nešto niže od zahtjeva koje smo postavili", upitao je Mihalinec te dodao da 91,88 posto nastavnika jučer štrajkalo u srednjim školama. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministri nisu uključili dio mozga koji procesuira različito mišljenje"

"Koalicijski dogovor o čuvanju fotelja se ne odnosi na nas i taj dogovor zaposleni u sustavu obrazovanja ne prihvaćaju. Zaposleni su postavili svoje zahtjeve. Održana su dva sastanka s Vladom u ponedjeljak i utorak. U utorak je bio prvi ozbiljan, gdje smo mi naivno pomislili da će druga strana početi razmišljati. Ali jučerašnje izjave ministara Marića i Aladrovića govore o tome da nisu uključili dio mozga koji procesuira različito mišljenje", kazao je Mihalinec. 

"Na sastanku sljedećeg ponedjeljka će vjerojatno Vlada nama predložiti kombinaciju nula i možda nula. Mi ćemo vjerojatno i takav, gotovo ništavan prijedlog, dati članovima na izjašnjavanja da vidimo koliko njih je spremno za nula i nula prekinuti štrajkaške aktivnosti i zahvaliti Vladi što je toliko velikodušna prema zaposlenima u odgoju i obrazovanju. Novca ima, samo nema za zaposlene u sustavu odgoja i obrazovanja. Zaposleni su se spremni boriti do kraja. Ne samo do trenutka kada bude usvojen proračun. To ne znači da tada naše aktivnosti prestaju jer se i on može mijenjati. Od naših zahtjeva nećemo odustajati", zaključio je Mihalinec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poruka svih u štrajku je da ne odustaju"

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem je kazala da nema smisla trošiti riječi na ono što je dogovoreno između HDZ-a i HNS. "Poruka svih u štrajku je da ne odustaju", kazala je Šprem te dodala da roditelji podržavaju štrajk u školama. "Danas je 20. dan štrajka i on ne jenjava", kazala je Šprem i naglasila da je jučer na prosvjedu bilo 5000 prosvjednika.  

Šprem je kazala da je jučer u osnovnim školama štrajkalo 97,02 posto. "Nema županije koja je ispod 95 posto. Danas u Šibensko-kninskoj štrajka 96,24 posto, a u Istarskoj 94,16 posto", kazala je Šprem. U srednjim školama danas je 89,60 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štrajk možemo prekinuti u trenutku kada naši članovi prihvate ponudu Vlade", kazao je Mihalinec i dodao da je siguran da članovi neće prihvatiti sadašnju ponudu Vlade. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo