Štrajk prosvjetara / Sindikati obrazovanja na sastanku u Vladi, Divjak: 'Optimistična sam, radi se na novoj ponudi'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Krajnji cilj je da učenici što prije budu natrag u školama, a učitelji motivirani, poručuje ministrica

22.11.2019.
14:13
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

U Banskim dvorima u 14.30 sati počeo je sastanak predstavnika sindikata obrazovanja, Ane Tuškan i Branimira Mihalinca, s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem.

Na sastanku sudjelovuju o posebni savjetnik premijera Zvonko Kusić i predstavnici Minstarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, potvrđeno je iz Vlade novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sastala se nakon sjednice s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem, a nakon sastanaka izjavila je da se radi na novoj ponudi sindikatima.

Radi se na tome da se dođe do nove ponude, rekla je Divjak dodavši kako će ta ponuda biti prvo predstavljena sindikatima, o čemu će ih obavijestiti Ured premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnji cilj je, poručila je Divjak,  da se učenici što prije vrate u škole, da učitelji budu zadovoljni i motivirani, te da reforma s kojom smo krenuli može "disati punim plućima".

Na pitane je li optimistična, odgovorila je: "Ja sam optimistična zbog toga jer smo stavrno u poziciji da pokažemo učenicima da znamo rješavati probleme i da znamo razgovarati argumentima. To je naša poruka. I da ne smijemo nikada odstupiti, pa ni kada je teško".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nisu pregovori, oni će vjerojatno biti kasnije"

Mihalinec je uoči sastanka u Banskim dvorima izjavio kako su sindikalci dobili hitan poziv na sastanak, a obećali su premijeru da će se odazvati na svaki sastanak. 

"Očekujem konzultacijski sastanak, da vidimo kako Vlada misli naći rješenje problema. Naravno da to nisu pregovori, pregovori su ono što će biti vjerojatno kasnije", rekao je Mihalinec novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče najavljenog velikog prosvjeda u ponedjeljak na Jelačićevu trgu, Mihalinec je poručio da prosvjed može biti spriječen "jedino tako da Vlada i mi potpišemo sporazum o 6,11 posto povećanja koeficijenata".

I glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan potvrdila je da se sve aktivnosti nastavljaju, odnosno štrajk i pripreme za prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo