UOČI NOVE RUNDE PREGOVORA / Sindikati traže konkretne prijedloge od Plenkovića: 'Za svaki daljnji dan u štrajku odgovorna je Vlada'

Sindikati očekuju da Vlada konačno na stol stavi konkretna rješenja

27.10.2019.
18:49
VOYO logo

Sindikalni predstavnici u ponedjeljak stižu na pregovore u Ministarstvo rada, ali ne oko većih koeficijenata, već oko više osnovice, a Vladina ponuda zasad ostaje ista.  Sindikati očekuju da Vlada konačno na stol stavi konkretne prijedloge, poručila je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Mateom Damjanović za RTL Danas.

Očekivanja od sutrašnjeg sastanka su nikakva, kaže Tuškan dodajući da nisu dobili nikakav poziv što se tiče koeficijenata pa će tek vidjeti kako će teći situacija.

''Tražimo da nas se pozove na sastanak na kojem će Vlada dati konkretna rješenja. Naši su zahtjevi jasni, isti su od početka, ne mijenjamo mišljenja, a Vlada je ta koja bi trebala dati svoje stavove i ponude'', naglasila je Tuškan.

''Očekujemo da se i premijer uključi jer je uključen od samog početka. Mi smo zahtjeve za izmjenom koeficijenata dali još 2018. godine. Vlada nas je preusmjerila mjerodavnom ministarstvu, koje je bilo suglasno s našim zahtjevima, a prezentirali smo ih i samom premijeru. Jasno je što se traži i dosta nam je toga da smo prvi po važnosti na papiru, a u stvarnosti smo zadnji'', istaknula je Tuškan, podsjetivši da su prema strategiji usvojenoj u Saboru plaće do 2018. trebale biti izjednačene s prosječnom plaćom zaposlenika u javnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je i borba za našu djecu i jasno mi je da je svima teško, nikome nije lako, ali za svaki daljnji dan u štrajku odgovorna je Vlada i sada je na njoj red da pokaže da doista cijeni obrazovanje'', zaključila je Tuškan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo