SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBENIKA / Potpisan dodatak kolektivnog ugovora: 'Nismo prepustili novoj Vladi da nam uzme sve'

Image
Foto: Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i sindikati državnih službenika i namještenika potpisali su u petak dodatak dva temeljnom kolektivnom ugovoru

29.5.2020.
16:07
Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i sindikati državnih službenika i namještenika potpisali su u petak dodatak dva temeljnom kolektivnom ugovoru.

"Održali smo danas četvrti sastanak s predstavnicima sindikata državnih službenika i namještenika. Ono čemu smo se nadali, što smo i očekivali, postigli smo kompromis, jednak kao i sa javnim službama. S ovim zatvaramo poglavlje pregovora koje sada ostaje iza nas. U ponedjeljak očekujemo potpisivanje nakon odobrenja Vlade", rekao je Aladrović nakon sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgađa se dogovoreno povećanje plaće

Ponovio je da je potpisan isti dodatak kao i sa javnim službama, gdje se odgađa povećanje plaće koje je bilo najavljeno za 1. lipnja te 1. listopada.

Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar kazao je kako su se odlučili za potpis jer smatraju da trebaju biti sudionici procesa kako bi ostvarili obveze i zadaće prema svojim članovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na taj način smo kontrolirali štetu. Nismo prepustili nekoj novoj Vladi nakon izbora da nas pozove i da nam uzme sve. Dali smo u ovom trenutku određenu žrtvu, suosjećamo sa svima, mi smo dio naroda i živimo s njime. Smatramo da je naša pozicija puno bolja", istaknuo je Lončar.

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković također je izjavila da su tijela sindikata odlučila prihvatiti ponudu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazila je nadu da će i dalje s Vladom pregovarati kao dobar socijalni partner.

"Da ćemo na jesen s novom Vladom sjesti za stol da definiramo koji su sve problemi u državnim službama, da se osvrnemo ne samo na male plaće, nego na sve uvjete rada, materijalna prava, da se status državnih službenika poboljša i da se ne dovodimo u situaciju da pregovaramo samo o suspenziji osnovice i božićnice, jer je problem u državnoj službi puno dublji", kazala je Šušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sindikata hrvatske policije Dubravko Jagić rekao je da se članstvo njegovog sindikata odlučilo na potpisivanje dodatka, što su i iznjeli pred Vladu te parafirali dodatak.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo