'67 je previše' / Sindikati sutra ne prosvjeduju, već skupljaju potpise za referendum: Evo što im je poručio ministar rada!

Gradonačelnik Milan Bandić dijelit će 60 tisuća porcija graha, a sve to košta oko milijun kuna

30.4.2019.
19:56
VOYO logo

A na Praznik rada sindikati neće prosvjedovati, već će prikupljati potpise za referendum "67 je previše".

U prazničnoj čestitci ministar rada im odgovara da dulji rad znači i više mirovine. Akcijama sindikata unatoč graha, u cijeloj Hrvatskoj neće nedostajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Položili su vijenac za one koji su se borili za Hrvatsku i poručili da se borba za radnička prava nastavlja.

Nema prosvjedne povorke

"Praktički se sve više cijeli sustav rada podređuje poslodavci. Ispada da u svako doba i u svako vrijeme radnik mora biti na raspolaganju poslodavcima, ako nije onda poslodavac ima svoje mehanizme", kazao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjedne povorke koja je ukazivala na probleme radnika sutra nema. Prvi put na praznik rada skupljat će se potpisi za referendum 67 je previše. 

"Naravno da bi mi više voljeli da imamo jednu tradicionalnu povorku i da nemamo ovoliki razlog za ovakvu veliku akciju koju moramo na prvi svibanj raditi. Na to nas je natjerala ova Vlada Republike Hrvatske", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Mladen Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar rada praznik je čestitao i poručio:

"Želim umiriti naše građane i poručiti im da će do 67. godine raditi samo oni koji ne ostvare 41 godinu staža i to tek od 2033. godine. Siguran sam da su i naši socijalni partneri, poslodavci i sindikati svjesni nužnosti da moramo produžiti godine radnog staža kako bi mirovine bile veće, a mirovinski sustav dugoročno održiv", kazao je ministar Pavić.

Iako prosvjedne povorke nema, tradicionalno gradonačelnik Milan Bandić dijelit će 60 tisuća porcija graha. Sve košta oko milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako vidimo negdje u 4 ili pet popodne da sve odlazi, skuhat ćemo još 1000 porcija. jest ćemo do ponoći. Neće nitko iz Maksimira otići da ne dobije porciju. Sutra ću ja opet sve dijeliti nadam se da neću hermiju dobiti", kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tradicija duga 11 godina

Već 11 godina se tradicionalno priprema u Dobrom domu po posebnom receptu. Iza porcija graha ostaje plastični pribor i tanjuri u kojem se servira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima dovoljno kanti da se nakon konzumacije to sve razloži....nakon konzumacije...", kazao je ravnatelj ustanove Dobri dom u Kosnici, Alen Župan.

Za dvije godine kad Europska direktiva o plastici za jednokratnu upotrebu stupi na snagu ni prvomajski grah se više neće ovako servirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​Ako je suditi po dosadašnjim prvomajskim proslavama, u Maksimiru će sutra biti više od 50.000 ljudi. Pripremljen je šarolik program, građanima je već sutrašnji dan čestitao gradonačelnik Milan Bandić, koji ih je ujedno i pozvao da dođu u Maksimir oko 10 sati kada se očekuje i njegov dolazak.

"Sutra će tu biti i etno glazbe i kulturno-umjetničkih društava, a bit će i tamburice. U popodnevnim satima očekuje se nastup raznih rock bendova, a isto tako i blues bendova. Dakle, svakako možemo reći da će tu svatko pronaći nešto za sebe. Nitko neće ostati ni žedan ni gladan jer će bit već tradicionalne prvomajske poslastice. Sve skupa će to trajati negdje do 18 sati", kazao je reporter RTL-a, Ilija Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo