javio se rtl-u / Sirijac proputovao 3 države kao ilegalac: Kako ga nijedna policija nije uspjela locirati?

Ostaje nejasno kako je u tako kratkom roku mogao proći tri države, a da ga pri tome nisu locirale ni talijanska, ni slovenska, ni hrvatska policija

8.10.2018.
19:14
VOYO logo

Sirijac za čijom se kćeri tragalo tjednima vratio se u Hrvatsku, ali, kako tvrdi, samo na proputovanju do Velike Kladuše gdje je i bio prije cijelog slučaja. U nekoliko je dana, kaže, proputovao tri države kao ilegalac, a da ga policija nije uspjela locirati.

Objašnjava da je tražio svoju petogodišnju kćer u nekom od talijanskih kampova. Ondje ju nije pronašao, niti je tamo bio registriran na ulasku u kampove. 43-godišnji Sirijac koji traga za kćeri Allsom prošao je ilegalnim rutama pola Europe, a onda se istim putem vratio u kamp za migrante u Velikoj Kladuši. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku je policiju optužio da je kod Plitvica razdvojen od petogodišnje kćeri koja je dalje otišla s jednom iračkom obitelji. No, nigdje gdje je registrian djevojčica nije bila s njim.

"Što se tiče djevojčice, to želim reći da je njezin nestanak objavljen u našoj nacionalnoj evidenciji. Hrvatska policija je tragala, taj slučaj nije zatvoren", potvrdio je Davor Božinović (HDZ), ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirijac tvrdi kako je nekoliko dana bio u Italiji, gdje je u kampovima pokušavao pronaći kćer jer je imao informaciju da je ondje otišla. Nije ju pronašao, ali nije ni registriran u talijanskim kampovima jer da jest, bio bi vraćen u Hrvatsku budući da je ovdje zatražio azil. Potvrdio nam je danas da se u Bosnu vratio preko Hrvatske. "U Bosni su mi svi pomogli. U Italiji mi nitko nije pomogao. U Bosni je jako puno ljubaznih ljudi", kazao je Wadei Ghazi.

U MUP-u su danas bez službenih informacija. Ministar Božinović jučer je rekao da po ovom pitanju surađuju s kolegama iz drugih država. "Što se tiče posljednjih informacija da se gospodin nalazi u Italiji. Već prije smo komunicirali preko međunarodne policijske pooći. Upitali smo u par navrata koliko mi je poznato i talijanske kolege, no još nemamo nikakav odgovor", kazao je ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje nejasno kako je u tako kratkom roku mogao proći tri države, a da ga pri tome nisu locirale ni talijanska, ni slovenska, ni hrvatska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo