nevjerojatno / Sisačkoj gradonačelnici prijeti ovrha jer nije htjela surađivati s USKOK-om: Na RTL-ov upit javno nas je lažno optužila da primamo narudžbe od HDZ-a

Na naš upit uredu gradonačelnice, što je sve zatraženo i zašto ne želi surađivati s institucijama, odgovorila je napadom. Na društvenim mrežama.

28.7.2021.
19:10
VOYO logo

Sisačka gradonačelnica, SDP-ova Kristina Ikić Baniček, uskoro bi mogla biti ovršena!

Na iznos kazne od 10 tisuća kuna, koju joj je dao zagrebački Županijski sud jer nije htjela surađivati s USKOK-om, uložila je žalbu, no sud ju nije uvažio pa joj prijeti prisilna naplata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovoj gradonačelnici RTL Danas htio je dati priliku da ispriča svoju stranu priče. No, ona je umjesto toga u nevjerojatnoj objavi na svojem Facebooku RTL lažno optužila da primamo narudžbe od HDZ-a. 

Image
SASTANAK TRAJAO 4 SATA /

Drastičan korak! Predsjedništvo SDP-a želi raspustiti članstvo u Zagrebu: Konačan obračun Grbina s 'bernardićevcima'?

Image
SASTANAK TRAJAO 4 SATA /

Drastičan korak! Predsjedništvo SDP-a želi raspustiti članstvo u Zagrebu: Konačan obračun Grbina s 'bernardićevcima'?

Što se to događa u sisačkoj gradskoj upravi?

USKOK ju češlja već mjesecima. U izvidima su tražili dokumentaciju i od prve žene grada. Na naš upit uredu gradonačelnice, što je sve zatraženo i zašto ne želi surađivati s institucijama, odgovorila je napadom. Na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RTL je dobio narudžbu od HDZ-a (nije jedini, ali jedini su ju odlučili realizirati) da me dodatno maltretiraju s lažnim prijavama koje dižu protiv mene te sam danas dobila naručena pitanja za naručeni prilog za RTL Danas. Kako mi ne pada na pamet odgovarati RTL-u, odnosno HDZ-u na njihove smišljene provokacije, odgovore ću objaviti javno."

U obranu je odmah stao i njen stranački šef Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko je meni poznato, a poznato mi je iz onog što je objavljeno u medijima prije svega, kolegica Ikić Baniček je trebala dostaviti dokumentaciju koja je javno dostupna na webu grada Siska i dokumentaciju sa sastanka tijela koja u Sisku ne postoji. Ona je odgovorila da to nije u mogućnosti učiniti", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Da to baš i nije bilo tako, pokazuje sudsko rješenje gdje jasno stoji da je Ikić Baniček USKOK-u ustvari uvjetovala da joj moraju reći protiv koga vode izvide i za koja kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODBIJENA ŽALBA GRADONAČELNICE
"Sudac istrage u tom stilu ispravno ocjenjuje kako je postupanje tijekom izvida tajno zbog čega USKOK niti nije u obvezi precizirati svoj zahtjev na način kako to traži žaliteljica..."

Način komunikacije gradonačelnice koja na tu temu izbjegava kamere i obračunava se s RTL-om preko Facebooka, Peđi Grbinu nije sporan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica Ikić Baniček je odgovorila na pitanja koja su joj postavljena, na način koji je javno dostupan svima. Svatko tko ima računalo, svatko tko ima pametni telefon može otići na njenu stranicu i vidjeti točno koji su njeni stavovi o tome. Dakle, kolegica Ikić Baniček je odgovorila, a o sadržaju odgovora - svatko tko ga pogleda sam će procijeniti", kaže Grbin

Sud je svoju procjenu već dao. Sisačka gradonačelnica mora platiti 10 tisuća kuna kazne, poslali su joj i broj računa s rokom do kad to mora napraviti, u suprotnom ide prisilna naplata. Krajnja kazna je i zatvor - najdulje mjesec dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo