izazvali komentare / Sisak i okolica osvanuli s desetak jumbo plakata s gradonačelnicom: 'Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove'

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Iz odgovora sisačke gradonačelnice Ikić Baniček dade se zaključiti da je plakate financirao Grad Sisak, ali ne navodi u kojem iznosu

23.1.2021.
15:05
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Sisak i okolica u subotu su osvanuli s desetak jumbo plakata na kojima su fotografija gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i poruke "Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove", te "Sisak je 100 posto hrvatski", a plakate je financirao Grad.

Image

Sisak i okolica osvanuli s desetak jumbo plakata s gradonačelnicom: 'Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove'

Image

Sisak i okolica osvanuli s desetak jumbo plakata s gradonačelnicom: 'Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove'

Plakati su u Sisku izazvali različite komentare, pa tako neki smatraju da su u funkciji predizborne kampanje za lokalne izbore, koja još nije službeno počela, a postavljaju i pitanje tko ih je financirao i u kojem iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz odgovora sisačke gradonačelnice Ikić Baniček dade se zaključiti da je plakate financirao Grad Sisak, ali ne navodi u kojem iznosu.

"Grad cijelu godinu objavljuje projekte na plakatima i to nije ništa novo u Sisku", odgovorila je gradonačelnica na upit tko je financirao plakate, s kojim iznosom te drži li primjerenim niti mjesec dana nakon strašnog potresa ići sa takvim plakatima i nije li novčana sredstva bilo korisnije usmjeriti u nešto drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Sisak kontinuirano komunicira s građanima preko jumbo plakata te sam božićnu čestitku zamijenila s bitnom informacijom za sve Siščane koji su zadnjih dana bili opterećeni s glavinjanjem Vlade oko obnove Siska. Drago mi je da Sisak i Siščani neće biti diskriminirani i da će imati pravo na 100 posto obnove“, odgovorila je Ikić-Baniček.

Kritike na račun HDZ-a

U svom je odgovoru spomenula i HDZ navodeći kako su "organizirani napadi" na nju iz te stranke krenuli kad je počela javno govoriti što sve ne funkcionira na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je jasno da im ja smetam i da ne mogu podnijeti bilo što što radim, ali moj posao je da se i dalje borim za Sisak i Siščane. Bilo bi bolje da spin-doktor HDZ-a u Sisku Krešo Macan svoje napade protiv mene usmjeri na promoviranje svog bezličnog kandidata. Vidim da je uspješan u organiziranju hajke na nekoga, no ne opterećujem se s time“, navela je Ikić Baniček.

Iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP) kažu da nemaju službenih informacija o sisačkim plakatima, a da se po onome što pišu mediji može vidjeti da se građane ne poziva da se glasuje za nekog kandidata. Osim toga, dodaju, DIP nema informacije tko će biti kandidati za sisačkog gradonačelnika, jer još nitko nije otvorio poseban račun za financiranje kampanje koji bi upućivao da to želi biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na poruke s plakata, dade se zaključiti da se njima 'cilja' na najavu vladajućih da će se i Sisak naći na popisu gradova kojima će država u cijelosti financirati obnovu neuporabljivih i privremeno neuporabljivih stambenih objekata na području za koje je proglašena katastrofa.

Najavljeno je to amandmanom vladajućeg HDZ-a na zakonski prijedlog da se Zakon o obnovi od potresa Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije proširi i na Sisačko-moslavačku županiju, a o kojem će Hrvatski sabor odlučivati idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ikić Baniček je ranije poručila da je prvotno predloženi model financiranja 60:20:20 za Siščane neprihvatljiv, te kako obnovu Siska država mora financirati u cjelokupnom iznosu.

Najavu da će država u cijelosti financirati obnovu, smatra kako je to zasluga i njenih pritisaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo