PRONAĐEN NAKON 30 GODINA / Sišao je s broda i izgubio mu se svaki trag. Otkriće da je živ glavna je tema u Čepikućama: Postoje dvije verzije priče zašto je 'nestao'

Image
Foto: Nestali.hr/Google

Pomorac Petar Marčinko se u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba već punih 30 godina vodi kao nestao

23.1.2022.
21:00
Nestali.hr/Google
VOYO logo

Pomorac Petar Marčinko (69) koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina nedavno je pronađen živ u Španjolskoj. 

Ovoga je tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pomorcu koji se u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba već punih 30 godina vodi kao nestao, uz napomenu kako se još 1992. godine iskrcao s broda "Dubrovnik". Do iskrcaja je došlo u luci Gijon na obali Biskajskog zaljeva, ali se Marčinku nakon dolaska u pokrajinu Asturias gubi svaki trag.

Međutim, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske nam je policije odgovoreno kako je Marčinko pronađen putem međunarodne policijske suradnje, ali kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, policija identitet Marčinka treba "definitivno potvrditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potvrdila policija /

Riješen slučaj nestanka: Muškarac iz dubrovačkog zaleđa nestao prije 30 godina, pronađen kako živi u Španjolskoj

Image
potvrdila policija /

Riješen slučaj nestanka: Muškarac iz dubrovačkog zaleđa nestao prije 30 godina, pronađen kako živi u Španjolskoj

Petar Marčinko je rođen 7. listopada 1953. godine u Dubrovačkom primorju, u mjestu Čepikuće koje se nalazi na putu od Slanoga ka Ravnom te nije ni puna 2 kilometra udaljeno do granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom. 

Mještani Dubrovačkog primorja se sjećaju Petra Marčinka za kojeg kažu da je bio srednji od trojice braće i da su svi bili pomorci koji su plovili na brodovima dubrovačke "Atlantske plovidbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, kažu kako se ne zna ni gdje je Petrov mlađi brat Stijepo, osim da se iskrcao negdje u Kanadi i da je još živ, dok je najstariji brat Ante dočekao mirovinu te umro na jugu Hrvatske. Prisjetili su se kako postoji i četvrti, najmlađi brat Nikola, ali o njemu za Dubrovački vjesnik nisu mogli reći ništa detaljnije. Prisjetili su se kako su tih ratnih dana jedni pričali da se Petar iskrcao kako ne bi išao u rat, drugi su pričali da je htio biti izvan dosega kamatara, dok su neki čak uz njega spominjali i crni scenarij.

Naime, ti rijetki su tvrdili kako je, iz javnosti nepoznatih razloga, Petar čak digao ruku na sebe, odnosno da je počinio samoubojstvo. Stanovnici visoravni Lisačke rudine, na sjevernom obodu koje se nalaze i Čepikuće, za Dubrovački vjesnik su ispričali kako je kratko nakon rata Petrova majka pričala da joj je srednji sin poslao novac da lakše preživi poratnu neimaštinu, ali joj nisu vjerovali, misleći da je "nesretna žena skrenula glavom od brige za sinovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovački vjesnik posredno je pokušao kontaktirati udovicu najstarijeg od braće Marčinko, ali su doznali da "neće nikome ništa govoriti" i da joj je "dosta novinara i da o svemu detalje ima policija".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo