više od 90 intervencija / Situacija na otocima nakon katastrofe: Ugljan, Pašman i Dugi otok još uvijek nemaju vodu za piće

U Zadru je voda za piće, ali nije i na otocima. Ugljan, Pašman, Dugi otok - bujice su ondje odnosile sve pred sobom. Ugrožena su bila i djeca u školi u Preku

12.9.2017.
18:41
VOYO logo

Nezaustavljive bujice pretvorile su ulice otoka Ugljana u riječne brzace. Poplavljena dvorišta, vrtovi, podrumi. Mještani će dugo pamtiti jučerašnje prizore.

"Bilo je ko da gledate rijeku ono kad poludi. Išlo je priko ceste evo ovde i nosilo je sve. Ovde su bila tri čamca i sve ih je odnilo", rekao je Ljubo, Lukoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne pamti se godinama. Ja imam 64 godine života, 65 i ja ne pamtim takvoga vremena. To je voda nosila sve što je bilo moguće isprid sebe", izjavio je Rajko, Lukoran.

Voda je prodrla u osnovnu školu Valentina Klarina u Preku. Poplavila je četiri učionice, kotlovnicu, školsku dvoranu i prizemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne poplava, nego to je bilo...potoci vode. I po školi, dvorište je bilo metar ipo narasla voda tako da je u jednom trenutku opasno bilo da su djelatnici morali izaći vani. Došli su nam pomoć i komunalci", rekao je  Kristijan Smud, ravnatelj OŠ Valentina Klarina, Preko.

Srećom, djeca su prije poplave  evakuirana pa nisu bila u opasnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Ugljanu, Pašmanu i Dugom Otoku vatrogasci su imali više od 90 intervencija. 

Uništene automobile i brodice nevrijeme je izmiješalo, školska igrališta su devastirana, ceste neprohodne i opasne. Prijete odroni zemlje, voda je zamućena i nije za piće. Posljedice koje će otočani osjećati još dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo