'I MENI JE PUKLA CIJEV' / Sjećate li se ovih bisera? Ovo su najskandaloznije izjave hrvatskih političara: 'Tako vam je to u braku'

Političari, državni i javni službenici- svi oni koji bi trebali biti primjer navedenog često su sve suprotno

24.8.2022.
20:29
VOYO logo

"Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici." Skandalozna je to izjava vezana upravo za ovaj slučaj iz Gospića koju je dala općinska državne odvjetnice Tatjane Šimunić Adamović. Tu izjavu osudila je i Autonomna ženska kuća uz pitanje - Je li ovo poruka države? Pogotovo jer smo tijekom godina svjedoci brojnih neprimjerenih izjava osoba na dužnosti.

Bez imalo ljudskog suosjećanja ili razumijevanja za građane ili barem, za posao koji rade. Političari, državni i javni službenici- svi oni koji bi trebali biti primjer navedenog često su sve suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako vam je to u braku", rekla je Nada Murganić, bivša ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike u siječnju 2018. godine.

Odgovor je ovo na pitanje novinara zna li ministrica obitelji zašto je žrtva obiteljskog nasilja povukla prijavu protiv supruga, inače moćnog župana. Veliko suosjećanje pokazao je i tadašnji predsjednik Vlade, današnji predsjednik države, kada je obilazio poplavljena sela oko Gunje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Milanović u srpnju 2014. godine rekao da mu je pukla cijev godinu dana ranije.

Iako o svakoj temi bira riječi i sadašnji je predsjednik Vlade imao svoj svijetli trenutak. Dalmacijom su danima bjesnili požari. Vatrogasci su padali od umora, a on je taj požar smatrao -atraktivnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U medijskom smislu ovaj požar dobio je na atraktivnosti", rekao je premijer Andrej Plenković u srpnju 2017. godine.

Image
AUTONOMNA ŽENSKA KUĆA /

'Izjava općinske državne odvjetnice je skandalozna, očekujemo hitnu reakciju Vlade, pravosuđa i policije'

Image
AUTONOMNA ŽENSKA KUĆA /

'Izjava općinske državne odvjetnice je skandalozna, očekujemo hitnu reakciju Vlade, pravosuđa i policije'

Nakon te izjave o požaru užarile su se društvene mreže, a premijera je bocnuo čak i HGSS. Građani su sa gnušanjem dočekali i izjavu bivše premijerke kad je rekla da će i oni u Vladi štedjeti i to na ukidanju aromatizirane vode za državne službenike. Samo na toj privilegiji ušteđeno je 10 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, voda je voda, ali ima zahtjeva kakvih -ima zahtjeva da se naručuje voda s okusom marelice, borovnice i tako dalje i tako dalje", rekla je Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade.

Neki su se pak rugali građanima toliko iskreno da toga, čini se, ni sami nisu bili svjesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sam ja u toj svojoj najboljoj namjeri", kazao je Mijo Crnoja 2016. godine, bivši ministar branitelja. Na pitanje za koga, odgovorio je: "Za sebe".

Nego za koga drugog. Tako je i splitski gradonačelnik dobro razumio probleme s rupama na splitskim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vozin gospođo slalom kao i vi, još teže. U mene Ferrari koji je prst od poda", rekao je Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik u veljači 2010. godine.

Kad je tijekom nezapamćenog snijega u Splitu čak 800 građana zbog lomova i uganuća zatražilo hitnu pomoć ni tada bivši gradonačelnik Kerum nije vidio problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je zašto su ljudi nastradali zato što oni te čizme koji nisu kupili, te gume koje nisu kupili, te lance koje ne mogu kupiti jer nemaju zimske gume", rekao je Kerum u veljači 2012. godine.

Njegova sestra je pak i za snijeg optužila političke protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako protumačiti da tek sada kad smo mi u politici dolazi do takvih pojava. Mislim da je pametnomu dosta. Izvedite zaključak iz toga. Sljedeće pitanje", rekla je Nevenka Bečić u veljači 2012. godine.

U Splitu jednom u 30 godina padne ovakav snijeg, ali su nam u cijeloj državi političke nepogode, čini se, stalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo