OPTUŽIO VLADU I HDZ ZA PLJAČKU / Skandal u Saboru: Šeks izbacio zastupnika!

Image
Foto: PIXSELL

Potpredsjednik Sabora udaljio je u četvrtak Dinka Burića sa sjednice do kraja ovog zasjedanja, nakon što je HDSSB-ovac sa saborske govornice optužio Vladu i HDZ za pljačku hrvatskog naroda i državnih tvrtki.

27.10.2011.
14:24
PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik HDSSB-a, Dinko Burić je raspravi o prijedlogu potvrđivanja Ugovora o jamstvu za projekt dovršetka koridora Vc poručio zastupnicima da umjesto da pričaju o tom koridoru i zašto je u osam mjeseci taj projekt poskupio za 18,9 milijuna eura te što je s početkom radova na njegovom baranjskom dijelu, u sabornici slušaju hvalospjeve Vladi.

"Slušamo hvalospjeve što je sve učinjeno za Slavoniju i Baranju i još nevjerojatnije izjave da je ova vlast počinila revoluciju. Je! Napravili ste revoluciju pljačke vlastitog naroda i državnih tvrtki“, poručio je sa saborske govornice.

Podsjećajući kako portali 'vrve' o podizanju optužnice protiv HDZ-a, Burić je HDZ-ovcima rekao da pričaju o revoluciji, a danas je "započela kontrarevolucija protiv pljačke koju je HDZ poduzeo".

"Uporno ponavljate da ste vi zadužili hrvatski narod i našu djecu. Ma ne da ste zadužili našu djecu nego ste ih opljačkali – i staro i mlado, i djecu i unučad pa i praunučad", ustvrdio je Burić čiji je govor prekidao Šeks izričući mu opomene.

Burić je nastavio podsjećajući na jutrošnju izjavu premijerke Jadranke Kosor o povratku HDZ-a u barake poručivši HDZ-u da neće u barake jer im "ne gine Remetinec gdje će održati i iduću konferenciju za novinare", jer će im, kazao je, biti oduzeta zgrada na Trgu žrtava fašizma.

"Sram vas može biti, skinite imunitet gospodinu Bajiću za ovo što vam je danas napravio", povikao je Burić na što mu je predsjedavajući Šeks izrekao opomenu s oduzimanjem riječi, a odmah potom i udaljavanje sa sjednice za vrijeme ovog zasjedanja.

"Tako da više nećete prozboriti ni jednu riječ u ovoj sabornici za mandata ovog sabora", rekao je Šeks Buriću.

Svaki put kad sam govorio istinu i ono što se njima ne sviđa onda doživim izbacivanje, požalio se izbačeni Burić novinarima na saborskom hodniku.

HDZ uistinu ne moramo nazivati zločinačkom organizacijom, možemo ih nazivati društvom ljubitelja ptica pjevica, pola ih pjeva u krletkama u Remetincu, a pola ih pjeva u USKOK-u, izjavio je Burić.

Danas je u Hrvatskoj, vjerujem, započela kontrarevolucija protiv HDZ-ove pljačke hrvatskog naroda, ustvrdio je.

HDZ-ovcima je poručio da njihova želja za povratak u barake ipak neće biti ispunjena, "jer umjesto u barake, ne gine im Remetinec. Možda jedino ukoliko zbog nedostatka smještajnih kapaciteta u Remetincu ne budu morali graditi i barake u dvorištu Remetinca, pa onda evo, tamo neka prave idući izvanredni Sabor HDZ-a", rekao je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo