RAVNATELJICA SMIJENJENA / Skandal u Slavoniji! Profesor optužen za neprikladno ponašanje prema učenicama, on tvrdi: 'To su teška podmetanja jer ravnateljica za to ima razlog'

Profesor ne želi pred kamere no u razgovoru s nama govori kako su to teška podmetanja jer ravnateljica za to ima razlog

30.7.2021.
19:10
VOYO logo

U osnovnoj školi u okolici Slavonskog Broda roditelji i djeca optužili su profesora za neprikladno ponašanje prema učenicama. Profesor tvrdi da su optužbe lažne i dio napada na njega i to zbog funkcije koju ima u školskom odboru, a koja ne odgovara ravnateljici škole. O cijelom slučaju oglasilo se i Državno odvjetništvo. 

Teške optužbe za profesora u osnovnoj školi nedaleko Slavonskog Broda. Sestra bivše učenice govori kako se prema njenoj sestri profesor nedolično ponašao dok je išla u sedmi i osmi razred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To njegovo piljenje u grudi u stražnjicu, komentiranje fizičkog izgleda. Kad je išla odgovarati sestra, kad je pala spužva, on se spustio po tu spužvu dirajući je po nogama. Moja sestra se usprotivila", rekla je sestra bivše učenice Marina Šarić.

Ravnateljica tvrdi, takvih je prijava bilo još pa je profesora suspendirala prvi put. Policija podnosi prijavu, no Državno odvjetništvo prijavu odbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Institucije su tri mjeseca šutjele. Sve institucije. Došla je Korona, Tu je sve stalo. Državna odvjetnica nije pokrenula postupak. Odlučila je to sve odbiti. Ja sam učitelja bila primorana vratiti na posao", kazala je ravnateljica Veronika Čerenko.

Ravnateljica je profesora suspendirala i drugi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pjeva, glumi Severinu, njiše bokovima. Glumi scene masturbacije po mikrofonu. To je djecu uznemirilo. Ja sam dobila takvu službenu zabilješku pisanu od učiteljice koja je imala nastavu poslije njega. Ja sam učitelja opet suspendirala", rekla je ravnateljica Čerenko.

No Državno odvjetništvo i drugi puta odbacuje prijavu jer su ustanovili kako nisu ostvarena obilježja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor, logično, ne želi pred kamere no u razgovoru s nama govori kako su to teška podmetanja jer ravnateljica za to ima razlog. On je član školskog odbora koji joj ne odgovara. Govori nam, optužbe su i počele tek kada je došao na tu funkciju. 

Ravnateljica je pokrenula i proceduru redovnog otkaza ugovora o radu, no sindikat hrvatskih učitelja odbija dati suglasnost za otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivač škole svjestan je da je i atmosfera u zbornici loša.

Image
više ne smije podučavati djecu /

Ministarstvo potvrdilo: profesor s optužnicom iz Bjelovara, kojeg je otkrio RTL, suspendiran iz škole

Image
više ne smije podučavati djecu /

Ministarstvo potvrdilo: profesor s optužnicom iz Bjelovara, kojeg je otkrio RTL, suspendiran iz škole

"Ravnateljica dosta toga izvodi u zadnjih nekoliko godina. Inspekcije su gore malo, malo. Narušeni su međuljudski odnosi. Tu je stvar jasna. Školski odbor je dobio rješenje državnog inspektorata da se ravnateljica treba razriješiti a oni to moraju sprovesti", ističe gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas školski odbor od 7 članova odlučuje o sudbini ravnateljice.

Glasanjem školskog odbora ravnateljica ove škole je smijenjena. Omjer glasova bio je 4 prema 3 za njezinu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo