tko će biti ministar kulture? / Škare Ožbolt: 'Hasanbegović svakodnevno Plenkoviću šalje poruke, to je znak da ne komuniciraju'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Tehnički ministar ima ambicija ostati ministar, ali hoće li on biti ministar - teško je reći', smatra Škare Ožbolt

20.9.2016.
11:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković već danima ne želi izravno odgovoriti na pitanje hoće li tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović biti član njegove Vlade.

Image
vrata su im otvorena /

Plenković uvjeren u suradnju s HSS-om: 'Oni su dio naše obitelji, svi ostali su samo partneri'

Image
vrata su im otvorena /

Plenković uvjeren u suradnju s HSS-om: 'Oni su dio naše obitelji, svi ostali su samo partneri'

Nakon što su zastupnici nacionalnih manjina, Milorad Pupovac i Furio Radin, javno rekli kako neće podržati vladu u kojoj je Hasanbegović, Planković je poručio kako je stvar mandatara određivati tko će biti ministar u kojem resoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je rekao i kako kandidate bira iz niza kvalitetnih kolega te da jedna od osoba u krugu kandidata i Hasanbegović.

"On može i kao član Predsjedništva HDZ-a dati svoj kvalitetan doprinos stranci, a što se tiče portfelja ministara - o tom, potom", poručio je šef HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A događanja oko sastavljanja nove Vlade je za N1 prokomentirala i Vesna Škare Ožbolt.

"Mislim da se paralelno s ovim temama, koje se daju u javnost, paralelno vodi i određuje strategija koliko će biti ministarstava, tko će biti u njima. U ovom trenutku sigurno traju razgovori o kadrovskim pitanjima. Iskustveno, neozbiljno bi bilo da se dogovaraju programske stvari, a ovo je razgovor u drugom krugu o sedam zahtjeva. Sigurno se odvija jedan razgovor, možda ne toliko čvrst i institucionalan, oko kadrova, kadrovskih križaljki i ustroja vlade", kaže Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona smatra da je Plenković trenutno više koncentriran na pregovore s Mostom, ali da jednim okom prati i ono što se događa u HDZ-u.

"HDZ je uvijek imao tu naglašenu desnu liniju, ali mislim da bi trebalo dosta ojačati i tu srednju liniju, zbog dobrobiti zemlje", rekla je Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smatra li da je za Plenkovića izazov Hasanbegovićeva izjava da ne poznaje nijednog glasača HDZ-a koji misli da on ne bi trebao ostati ministar, Škare Ožbolt kaže kako je to u svakom slučaju poruka od strane tehničkog ministra kulture.

"On mu svakog dana šalje poruke preko medija, to je znak da ne komuniciraju, a tehnički ministar ima ambicija ostati ministar, dobio je dosta glasova i to bi šef stranke morao respektirati, ali hoće li on biti ministar teško je reći. On će jednostavno morati naći dobar balans", smatra Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo