Evakuirali pacijente / Skidanje krova doma zdravlja prekinula kiša, nastala poplava: 'Tko bi u ovo doba godine mijenjao krov na svojoj kući?'

Iz Doma zdravlja Sinj kažu da je voda niz zidove doslovno tekla

29.4.2021.
20:53
VOYO logo

Jučer je cijeli dan tehnička služba Doma zdravlja Sinj sanirala štetu. Pet nepokretnih pacijenata prebačeno je u sobe rodilišta, a troje ih je otpušteno kućama.

Vlatko Nasić iz tehničke službe Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako ružno, voda je tekla niz zidove. Doslovno je tekla. Struju smo morali isključiti. Cijeli dan smo bili tu, prebacivali namještaj, spašavali što se može. Baš je bilo ružno."

Na domu zdravlja u Sinju traju radovi na obnovi krova, vrijedni  oko 2,5 milijuna kuna. Ovo što se dogodilo s kišom komentirao je voditelj gradilišta Marko Beretin:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijenjali krov tri, četiri puta?

"Mi smo jednostavno upoznali investitora i korisnike doma zdravlja da prilikom uklanjanja starih dijelova krovova može doći do prokišnjavanja u slučaju vremenskih nepogoda na koje mi ne možemo utjecati."

Osim stacionara na prvom katu, u prizemlju su stradale ginekološke ordinacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je moguće da se u nekoliko godina krov mijenja tri do četiri puta. Tko bi sad u ovo doba godine na svojoj kući mijenjao krov!? Ovdje se bacaju sredstva naše djece. Ministar Marić ne može toliko novaca skupiti koliko ih se može baciti", kazao je za RTL specijalist ginekologije u Domu zdravlja Sinj Ivica Dadić.

"Minimalna šteta"

Sinjski ginekolog obraćao se već prije svim institucijama, smatrajući da se novac nelogično troši. Sad kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju se sve svede na to da se rade radovi koji nisu potrebni. Moja sestra radi u dva metra kvadratna, a ja u ordinaciji nemam tople vode."

Dok u sinju tek zbrajaju štetu, ravnatelj Doma zdravlja Marko Rađa tvrdi da je riječ o minimalnoj šteti. Krov će biti postavljen tek za nekoliko dana, a do tada će u sinjskom domu zdravlja strepiti od kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo