UČENJE BUDUĆNOSTI / 'Škola u oblacima': Nema zvona za početak nastave, nije obvezna, a ipak je škola. I zabavna je!

Zasad je digitalna škola samo za osnovnoškolce, no uskoro će biti i za srednje škole i fakultete

9.4.2019.
7:00
VOYO logo

Profesorica je u Rijeci, učenica u Zagrebu. ''Najčešće bih sjela i krenula učiti. I onda bi mi jednostavno postalo dosadno. I onda ne bih više učila. Samo ponavljala onako nešto malo sitno. A ovo mi je baš puno pomoglo jer ne mogu odustati, nego sjediti tu ispred kamere i pričati i rješavati'', ističe Dora.

Kad odzvoni školsko zvono za kraj nastave, osmašice Dora i Nora ne ostaju na dopunskoj nastavi ni instrukcijama jer za svu pomoć koju trebaju pri učenju - jednostavno se ulogiraju, odaberu predmet, i putem kamere im se javi profesor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mogu dijeliti svoja iskustva iz škole, mogu učiti jedan drugoga, ali prvenstvena je namjena je da profesor svojim iskustvom i znanjem prenosi na njih to neko novo znanje i pomaže im pri rješavanju problema'', objašnjava Krunoslav Bodružić, jedan od pokretača Škole u oblacima.

Do ideje za Školu u oblacima pokretači su došli vlastitim iskustvom. Puno rade pa bi često s djecom online rješavali zadaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U 21. stoljeću pričamo o digitalizaciji školstva, kupujemo djeci play statione, imamo smart tv-ove, a nismo u principu sve to skupa ponudili da djeca koriste kako treba'', objašnjava Marina Baklaić, jedna od pokretačica Škole u oblacima.

15- ero nastavnika predaje gradivo i  sastavlja zadatke prema sadašnjem kurikulumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Djeca, to me iznenadilo, brže prihvaćaju nego odrasli, tako da se na prvom satu samo nekoliko minuta treba potrošiti na ove tehnikalije'', ističe Ema Matijević, profesorica matematike.

Na ovakvoj nastavi koju pohađaju dvaput tjedno učenici su, kaže, puno koncentriraniji i lakše uče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mogu ih pitati što god ne znam, a oni će mi baš objasniti. Ful mi se sviđa. Jednostavnije je nego obična škola i zabavnije je'', zaključuje Dora.

Sretni su i roditelji jer štede vrijeme i novac za instrukcije, a djeca im napokon korisno provode vrijeme na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo