napokon dobre vijesti / Školske dvorane uskoro se otvaraju za sportaše, ali sve će biti u fazama

Image
Foto: Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL

Trenutno se 10 tisuća sportaša ne može baviti sportom.

16.9.2020.
9:03
Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

S početkom nove školske godine, koja uistinu teče pod posebnim mjerana, već tjednima se raspravlja hoće li sportski klubovi moći koristiti dvorane škola, kako je to bilo dosad. Naime, većina sportskih klubova u kojima treniraju djeca i mladi nemaju vlastiti prostor, a kako mjere nalažu da se broj posjetitelja u školama ograniči, treneri su zabrinuti da neće imati posla, a djeca da neće biti sporta.

O toj vrućoj temi i kako riješiti problem koji je nastao prema unajmiteljima tih prostora, a da se pritom zaštiti zdravlje djece i školskog osoblja govorili su savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intenzivno razgovaramo s Ministarstvom turizma i sporta te lokalnim klubovima i nešto se treba napraviti, ali preporuke su takve kakve jesu - nema ulazaka u školu onih koji školi ne pripadaju. Virus ne nastaje u školi, on ulazi u nju", kazao je Božo Pavičin piše HRT.

Do kraja tjedna

Tomislav Družak kazao je da je na dosadašnjim sastancima postignut nekakav dogovor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo trebao bi izdati preporuku, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Do kraja tjedna bi to moglo biti gotovo, a primjena bi krenula idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nije prioritet /

Sportski klubovi ostali bez prostora za treninge zbog restrikcija. Prijeti nova epidemija - debljina

Image
Nije prioritet /

Sportski klubovi ostali bez prostora za treninge zbog restrikcija. Prijeti nova epidemija - debljina

Krenulo bi se u fazama, a prva je omogućavanje bavljenja sportom dvoranskim klubovima koji bez školskih dvorana ne mogu funkcionirati (odbojka, rukomet, košarka...) Pritom bi se fokusirali na one sportaše koji nisu u obrazovnom sustavu (stariji juniori i seniori). Iznio je podatak da se trenutno 10 tisuća sportaša ne može baviti sportom.

Nedostatak čistačica

U najboljoj je situaciji nogomet, jer se odvija na otvorenom, dodao je te naglasio kako se mjere nastoje što više 'lokalizirati'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rečeno je također kako su ravnatelji 4. rujna dobili dopis da je u dogovoru Grada Zagreba, Ministarstva i HZJZ-a - moguće iznajmljivanje dvorana klubovima nakon nastave. Tu je problem što se moraju primjenjivati mjere distance i nemiješanje grupa što je praktički nemoguće. Drugi je problem nedostatak spremačica koje bi trebale dezinficirati prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike