ŠTO SE DOGAĐA U DP-U? / Škorini najbliži suradnici za RTL govore o ostavci: 'Da institucije imaju što o njemu, davno bi ga dohvatili!'

Iznenadna ostavka Miroslava Škore s čela stranke zatekla je njegove najbliže suradnike

21.7.2021.
21:15
VOYO logo

Što se događa u Domovinskom pokretu? Iznenadna ostavka Miroslava Škore s čela stranke zatekla je njegove najbliže suradnike, no nije bila jedina. 

Odstupio je i glavni tajnik Darijo Žepina. Iz stranke kažu: Škori, koji doduše ostaje u Saboru - žele dati mjesto počasnog predsjednika, a njegovu ostavku smatraju visoko moralnim činom. Je li vrijedilo, kako tvrdi sada već bivši čelnik Domovinskog pokreta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako se osjeća"

Ostaje u stranci, ostaje potpredsjednik Sabora, ali više nije predsjednik Domovinskog pokreta. Nakon odluke koja je sve iznenadila, član Predsjedništva stranke Igor Peternel je razgovarao s dojučerašnjim predsjednikom.

"Ne znam kako se osjeća. Rekao mi je da je to njegova odluka i stoji iza svoje odluke kao ozbiljan čovjek. Mogu samo podvući da mu se zahvaljujemo, nesebično se izložio i sebe i svoju obitelj", rekao je Peternel. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
intervju za rtl danas /

Vučemilović o odlasku Škore, vidovitom Zoranu i budućnosti DP-a: 'Radić je moralna osoba. Vjerujem da će podnijeti ostavku'

Image
intervju za rtl danas /

Vučemilović o odlasku Škore, vidovitom Zoranu i budućnosti DP-a: 'Radić je moralna osoba. Vjerujem da će podnijeti ostavku'

"Smatram da je ostavka moralan čin"

Nakon ostavke predsjednika stranke, ostavku je podnio i Dario Žepina, glavni tajnik. Odmah nakon Škore kaže jer on ga je i izabrao.

"Jučer i danas non stop odgovaram čemu ostavka, smatram da je to moralan čin, znam da to u Hrvatskoj politici nikako nije uobičajeno. Mi jednostavno i ovim činom pokazujemo da smo drugačiji od drugih", kaže Žepina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to drugačije od drugih krenulo je prije dvije godine. I u te dvije godine stale su čak tri izborne utrke. Miroslav Škoro htio je biti predsjednik Republike, pa Vlade i na kraju gradonačelnik Zagreba. U predsjedničkim izborima osvaja treće mjesto, na parlamentarnim 16 mandata i 106 tisuća glasova Zagrepčana u drugom krugu lokalnih izbora.

Škoro će postati počasni predsjednik?

I dok sestra bratovu neopozivu ostavku ne prihvaća, vršitelj dužnosti predsjednika stranke Mario Radić kaže predložit će da se izglasa novi Statut Domovinskog pokreta i uvede institucija počasnog predsjednika koju je, Miroslav Škoro svojim radom i političkim djelovanjem zaslužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bih prekinuo bilo kakve zlonamjerne špekulacije koje dolaze iz krugova onih koji prije svega, nisu skloni Domovinskom pokretu, pa tako ni Hrvatskoj, ovim putem pred cjelokupnom javnošću izjavljujem kako mi ni na kraj pameti nije da se kandidiram za dužnost novog predsjednika stranke", napisao je Radić u priopćenju. 

"Merkel je odstupila s čelnog mjesta CDU-a i ostala kancelarka"

Kada će biti predsjedništvo stranke još ne znaju. Da se umorio od stranačkih dužnosti, a ne od politike ništa nije neobično članu Predsjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto bi mi bilo neobično, pa je li Angela Merkel odstupila s mjesta CDU i ostala predsjednica Vlade još 3 godine. Pa moramo konačno europske standarde i mi prihvaćati. Meni je zapravo neobično što mi u Hrvatskoj imamo da ni jedan bivši član neke parlamentarne stranke nije ostao član neke stranke", kaže Peternel. 

Je li otišao zbog istrage?

Koji su stvarni razlozi? Sada već bivši glavni tajnik kaže da vjeruje navedenim razlozima bivšeg predsjednika i da nema nikakve poveznice s nekim mogućim krakom uhićenja i afera u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škoro se već u više navrata se to osvrnuo i u više navrata dao pojašnjenje, vjerujem da institucije pravne države, kako je govorio naš pokojni gradonačelnik, imaju ikakvog elementa za dohvatiti gospodina Škoru da bi oni to davno odradili", rekao je Žepina. 

Miroslav Škoro odradio je tri runde izbora na čelu stranke, do novih izbora još su tri godine. Je li vrijedilo - pokazat će novi izbori s nekim novim predsjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo