Odbio sudjelovati u protokolu / Škoro: 'Nema razloga za pomirenje. Domovinski pokret neće pristati na izjednačavanje žrtve i agresora'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Škoro smatra da se dolazak Borisa Miloševića u Knin preuveličava

5.8.2020.
14:38
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjenik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro koji nije sudjelovao u službenom državnom protokolu obilježavanja Oluje, poručio je da njegova stranka ne pristaje na izjednačavanje žrtve i agresora te da nema razloga ni za kakvo pomirenje.

Odbio sudjelovati u protokolu

"Domovinski pokret neće pristati na izjednačavanje žrtve i agresora i uvijek će se zalagati za istinu", poručio je Škoro u Kninu nakon što je kao potpredsjednik Hrvatskog sabora odbio sudjelovati u službenom protokolu obilježavanja 25. obljetnice Oluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je u Knin došao sa stranačkim izaslanstvom te je pokraj Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 zapalio svijeće i položio vijence za poginule i nestale hrvatske branitelje. 

Image
u Kninu /

Penava protiv 'razdvajanja' naroda od političara: 'Bila je sterilna atmosfera pod krinkom korone'

Image
u Kninu /

Penava protiv 'razdvajanja' naroda od političara: 'Bila je sterilna atmosfera pod krinkom korone'

Istaknuo je da Domovinski pokret i tim činom želi pokazati da postoji samo jedna, jedinstvena hrvatska država u kojoj su politika i narod uvijek zajedno, što po njegovu mišljenju danas nije slučaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloševićevom dolasku dali previše pozornosti

Ustvrdio je da u Kninu ima "više policije i vojske nego naroda", a da tolika količina osiguranja i ograda nije bila nikada do sada. 

"Stavljati toliku količinu osiguranja i ograda, dijeliti narod, ne dopuštati narodu da odlazi na kninsku tvrđavu, da ulazi u crvku i na svetu misu, mislim da je to bez obzira na koronavirus i epidemiološke mjere, malo previše demokracije za Knin i za današnji dan", smatra Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da se dolasku potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića na službenu obilježavanje obljetnice, pridaje više pozornosti nego što to ona zaslužuje. Smatra i da se predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nalaze u bezizlaznim situacijama, pa brane neobranjivo kako bi osigurali saborsku većinu. 

"Mislim da je to nekorektno. S druge strane, Plenković brani poziciju da je ovo vrijeme nekakvog pomirenja, nema razloga za nikakvo pomirenje", zaključio je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo