ULAZI U PLENKOVIĆEV 'PROSTOR' / Škoro osniva stranku: Pokušat će objasniti zašto 'bježi' s glazbene scene i želi biti političar

Nikad ne reci nikada, kažu, no to u politici malo vrijedi, pa Miroslav Škoro ide u novi pokret

29.2.2020.
8:00
VOYO logo

Glazbenik i predsjednički kandidat na prošlim izborima Miroslav Škoro danas će predstaviti stranku. Iako još ne otkriva ni njezino ime ni suradnike, izvjesno je da ekipira tim s kojim bi mogao ući u Sabor.

Iako se dugo nagađalo da bi pjevač koji je na predsjedničkim izborima za dlaku ušao u drugi krug mogao ostati u politici, on to dosad nije htio potvrditi, no ambicije očito nije mogao skriti.

Nikad ne reci nikada, kažu, no to u politici malo vrijedi, pa Miroslav Škoro ide u novi pokret. Izbor riječi nije slučajan, "pokret" će biti u imenu njegove stranke. Sve ostalo do sutra je tajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sam i obećao, do kraja veljače osnovat ću politički pokret koji će promijeniti Hrvatsku. Neće me zaustaviti ni virusi ni podvale", kazao je Miroslav Škoro.

I doista, zadnjeg dana veljače predstavit će novu stranku, 168. na političkom nebu Hrvatske. No već odavno nije tajna da ima tu ambiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeravam vas i pazite što vam govorim s ovoga mjesta, na parlamentarnim izborima ćemo vratiti još i više, imate moju riječ", govorio je nedavno bivši predsjednički kandidat.

Pantovčak mu je zamalo izmakao. Manje od 42.000 glasova dijelilo ga je od drugog kruga izbora za predsjednika, najviše od svih trećeplasiranih kandidata. Sada juriša na Sabor, a moguće partnere vidi u Mostu, Suverenistima i Hrvatskom bloku.

No glasove će loviti i među HDZ-ovim biračima, kojima se često obraćao i u predsjedničkoj kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju snage govoriti da je Škoro izdao HDZ. Ne, ne, ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković", riječi su Miroslava Škore.

Kao da upravo Plenkoviću želi pomrsiti račune, svoju stranku predstavlja pred sam početak kampanje u HDZ-u. Nekad i sam HDZ-ovac, potporu nekadašnjim istomišljenicima nije dao ni u drugom krugu predsjedničkih izbora.

"Uzet ću svoj listić i na biračkom mjestu ću svojom vlastitom kemijskom olovkom zaokružiti ni prvog ni drugog kandidata, nadopisat ću i zaokružiti broj tri - VAS, svoj hrvatski narod", izjavio je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje, Miroslav Škoro od pjevača je postao političar, iako se u politici, kaže, udara i žešće nego među estradnjacima.

"Politika je definitivno najrubnijamoguća stvar u Hrvatskoj, i obiluje takvim stvarima kakve sigurno nikad nećete naći na hrvatskoj glazbenoj sceni", požalio se pjevač.

I danas će pokušati objasniti zašto onda s glazbene scene ipak želi u politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo