STVARANJE TREĆE OPCIJE / Škoro: 'Podmeću mi da sam nečiji igrač. Za razliku od njih, ja sam svoj - i vaš!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema CRO Demoskopu Škoro bilježi pad među najpozitivnijim političarima

14.1.2020.
12:25
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

''Otkad sam najavio kandidaturu za predsjednika, podmeću mi da sam nečiji igrač. Za razliku od njih, ja sam svoj - i vaš!'', poručio je na Facebooku Miroslav Škoro koji nije uspio ući u drugi krug predsjedničkih izbora. Objavu prati i njegova fotografija na kojoj piše: ''Želim stvoriti stabilnu treću opciju, to narod hoće''.


Podsjetimo, trećeplasirani Škoro iza Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović osvojio je u prvom krugu predsjedničkih izbora osvojio 24,5 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema CRO Demoskopu za siječanj koji RTL donosi ekskluzivno u suradnji s Promocijom plus, Škoro bilježi pad među najpozitivnijim političarima, doduše, nešto ispod postotnog boda.

Njega, koji je najavio osnivanje nove političke platforme, kao najpozitivnijeg političara vidi 6,7 posto ispitanika i ispitanica dok je u prosincu 2019. to bilo 7,4 posto. 

Kad je riječ o strankama, treći izbor ponovno je MOST stranka koja je podržala Škoru i njih bira 5,6 posto ispitanika, no u odnosu na prosinac (6,2 posto) i tu je vidljiv pad. No, podržavali su Škoru i Hrvatski suverenisti koji su u studenom udruženi u političku stranku i oni bilježe rast u odnosu na prosinac te su sada na 3,9 posto dok su u prosincu 2019. imali podršku od 3,2 posto. Neovisni za Hrvatsku imaju isti rejting u siječnju 2020. kao i u prosincu 2019. - 0,7 posto.

Rezultate CRO Demoskopa te mogućnosti daljnjeg razvoja situacije za Vijesti.he, podsjetimo, komentirao je politički analitičar Žarko Puhovski koji je istaknuo da je ''za desnicu pitanje može li Škoro demonstrirati veliki mir, strpljivost i taktičku sposobnost pa tjednima ili čak mjesecima raditi na umrežavanju MOST-a, Suverenista, HSP-ovaca i tako dalje. Ako uspije, imat će jaku listu na izborima, ali ta se šansa u ovome trenutku čini dosta slaba. MOST bi se trebao povezati sa Škorom, a pitanje je koje se uvijek iznova postavlja: tko će od 'lidera' biti u stanju povući se u drugi plan''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo