DOMOVINSKI POKRET / Škoro pomalo crta izbornu križaljku! Raspudić potvrdio za RTL: 'Ne pregovaramo'

Iako se u kombinacijama za Škorin tabor spominjao i Nino Raspudić, on je za RTL demantirao pregovore i mogućnost izlaska na izbore na listi Domovinskog pokreta

15.5.2020.
18:42
VOYO logo

"Odlukom o raspuštanju Sabora premijer Andrej Plenković je abdicirao u teškom političkom trenutku", poručuje vođa Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i to u društvu svojih koalicijskih partnera s kojima je na Mirogoju odao počast žrtvama Bleiburga i ostalima koji su nakon rata ubijeni bez suđenja. 

Uz stihove Krvavog haiku triptiha okupljena desnica predvođena Miroslavom Škorom poklonila se žrtvama s Bleiburškog polja. Škorin pokret očekuje još pojačanja za napad na saborske mandate, ali i dalje su bez konkretnih imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radni tjedan će nam završiti u 24 sata u nedjelju. Sutra ću ranom zorom u Slavoniju. Mislim da smo na putu da sastavimo jednu čvrstu, dobru i jaku koaliciju", kazao je Škoro. 

Image
KORONAIZBORI PRED VRATIMA /

Škoro: 'Penava prvo mora riješiti status u HDZ-u, a onda je dobrodošao'

Image
KORONAIZBORI PRED VRATIMA /

Škoro: 'Penava prvo mora riješiti status u HDZ-u, a onda je dobrodošao'

Škoro čeka da Ivan Penava raščisti s HDZ-om

Škoro čeka da Ivan Penava raščisti s HDZ-om, a Penava javlja da još nije vrijeme za odluku koga će podržati. Pregovori s Mostom traju. I dok jedni i drugi inzistiraju samo da na listama ne budu "žetončići", dogovora još nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo uvijek opciju samostalnog izlaska, a s druge strane svjesni smo da su ovo neregularni izbori, izvanredni izbori, posebni izbori i da oni možda zahtijevaju nekakve posebne aranžmane", rekao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Skice izbornih lista

Već se slažu skice izbornih lista. Listu u Prvoj izbornoj jedinici trebao bi predvoditi Škoro, a na njoj se očekuje i Hasanbegović. U Drugoj i Trećoj na listu bi mogli komičari Pervan i Drele

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Četvrtoj jedinici Škoro računa na svoju sestru Vesnu Vučemilović, a za Petu čeka odluku vukovarskog gradonačelnika. Listu u Šestoj jedinici predvodio bi Grmoja, a izvjesno je da će glasove dijaspore tražiti Glasnović. No, gužva bi mogla biti u Dalmaciji gdje je jaka baza i Suverenista i Mostovaca koji imaju povijest sukoba.

"Nismo mi imali nikakvu prepirku. Osim što sam ja imao prije dvije godine prepirku s gospodinom Zekanovićem kada sam se namjerio na premijera Plenkovića, a on je imao potrebu da se u to uključi", kaže Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jandroković mi ništa ne može zabraniti"

Škoro a priori ne odbacuje nikakve postizborne dogovore pa ni s HDZ-om. No, HDZ-ov politički tajnik Gordan Jandroković poručio je da oni mogu sa svima osim s Mostom. "Ne znam kome gospodin Gordan Jandroković može bilo što narediti ili zabraniti, a najmanje meni. To je nemoguće", poručio je Škoro. 

Iako se u kombinacijama za Škorin tabor spominjao i Nino Raspudić, on je za RTL demantirao bilo kakve pregovore i mogućnost izlaska na izbore na listi Domovinskog pokreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok slaže koalicije, Škoro se nada da će Stožer dopustiti koncerte. I ne samo on.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo