Povodom akcije USKOK-a / Škoro potvrdio da mu je adventske kućice odobrio jedan od danas uhićenih, ali: 'Od ovih uhićenja neće biti ništa'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.6.2021.
14:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kao jedan od viđenijih zakupaca adventskih kućica u Zagrebu tijekom godina, povodom najnovijih USKOK-ovih uhićenja medijima se obratio saborski zastupnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

"Ja sam se obratio baš Mohenskom. Ne osobno, nego smo kao tvrtka morali poslali zahtjeve njemu, on bi poslao ugovor i morali smo unaprijed uplatiti novac", potvrdio je da je i on svoje kućice za Advent zakupljivao od također danas uhićenog Denisa Mohenskog, godinama znanog i kao "kralj adventskih kućica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo Mohenskog Škori je u prosincu 2019. predbacio Dario Juričan, nazvavši ga tim povodom "starim podupirateljrm korupcije" i tvrdeći da Škoro "inače ne bi bio na tom korumpiranom adventskom sajmu".

Image
Uz emotikon srca /

Juričan o uhićenju aktera njegovog filma: 'Uskok opet hapsi vrijedne poduzetnike'

Image
Uz emotikon srca /

Juričan o uhićenju aktera njegovog filma: 'Uskok opet hapsi vrijedne poduzetnike'

Dobio je kućicu od Denisa Mohenskog, napomenuo je dodavši kako je prošle godine Škoro bio na sjevernoj strani Trga bana Jelačića, što znači da je znao tko je Denis Mohenski i za njegove veze s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro se, međutim, sada i sam žali na način dodjele kućica za Advent u to vrijeme, pa tako i na ulogu Milana Bandića, svakako i na cijenu, uvjete najma...:

"To je sve bilo vrlo skupo"

"Prije svega, mislim da je model dodjeljivanja kućica bio netransparentan, odnosno postojalo je pravo gradonačelnika da on odlučuje o svemu. To je, s druge strane, sve bilo vrlo skupo. Jedne godine smo kućicu platiti 90.000 kuna plus PDV, a druge godine 100.000 kuna plus PDV. Mislim da je tako bilo za sve i to je bilo neprimjereno skupo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moralo se puno improvizirati, bez kvalitetne infrastrukture, uvjetovali su da morate raditi s određenim dobavljačima. Nije isto kada netko želi promovirati neki određeni proizvod, kad netko želi imati ličku, netko slavonsku, netko istarsku kućicu, a onda imaju svi isto", kazao je Škoro: 

"Ja sam se obratio baš Mohenskom. Ne osobno, nego smo kao tvrtka morali poslali zahtjeve njemu, on bi poslao ugovor i morali smo unaprijed uplatiti novac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da je on i ranije upozoravao na poslove oko dodjele kućica za Advent u Zagrebu, da je to činila i Anka Mrak Taritaš, i to još 2019.

Primijetio je još nešto sporno u vezi tih poslova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je birao tajming uhićenja"

"Ne može grad Split od 10 puta manje kućica uprihodovati više od Zagreba, koji ima 10 puta veći promet."

Neke stvari mu sada ipak smetaju oko aktiviranja USKOK-a "baš sada":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa zakašnjenjem od godinu i pol dana nadležne službe su odlučile provjeriti je li sve bilo u skladu sa zakonom. Nadam se da su današnja uhićenja s ciljem da se utvrdi što se događalo na Adventu."

Naveo je nekakve ne do kraja objašnjenje indicije da je "indikativno" da se ovaj slučaj pokrenuo "baš danas", uoči glasanja o Zakonu o civilnim žrtvama u Saboru, u tom je kontekstu spomenuo i presudu "Miloševićevim ljudima s terena" Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću u Haagu koja se upravo očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ishod ovih uhićenja bit će kao i svih drugih - ništa", pesimističan je Škoro.

"Netko je birao tajming uhićenja. Netko, mi to zovemo duboka država. Kako mislite tko? Tko imenuje u DORH-u glavnog državnog odvjetnika? Ne znam koji dio procedure nije jasan. Jeste to vi napravili? Niste! Jesam ja? Nisam! Zna se tko imenuje čelnu osobu DORH-a, zna se kako DORH funkcionira i naravno da je najvažnija stvar sada napraviti konferenciju i uzeti izjavu od mene o jednom tempiranom uhićenju, jer sam ja imao kućice dvije godine", rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo