Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nije mogla vjerovati

Skoro su je uhitili! Aktivistica htjela pomoći bolesnom psu, a vlasnica ju prijavila za krađu. 'Ima tumor već...

Tihana kaže kako je policijsko postupanje išlo prema zastrašivanju. Psa je pod prijetnjom kaznene prijave morala vratiti

Ana Roksandić/ 5.11.2021. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednica udruge LePas koja se bavi pružanjem pomoći napuštenim i ozlijeđenim životinjama Tihana Maretić doživjela je više nego neugodno iskustvo prilikom pomoganja jednom psu na Savskom nasipu.

Dobila je poziv kako pas leži pored Savskog nasipa, ne može ustati na zadnje noge i jako dahće od bolova. Odmah je otišla po psa s dečkom.

''Nalazimo psa u tipu samojeda, odmah se vidi da je stariji i u kriminalno lošem stanju. Nekako ga osovimo na noge, a kad ono, tumor na testisima veličine ogromne dinje'', izjavila je Tihana.

Odvezli su psa veterinaru i tamo otkrili da je riječ o psu imena Aron koji je pun buha, kojem se upalila čitava površina kože, uši i oči mu nekontrolirano cure, a tumor na testisima je toliko ogroman da je koža po njemu kompletnu popucala i krvari. Pas jedva hoda, pretio je i napuhnut od nekvalitetne hrane, dlaka je prepuna ostataka izmeta, ima proljev i potpuno je dehidriran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Prema riječima veterinara koji su ga zaprimili, i koji nisu mogli svojim očima vjerovati da je tumor na testisima toliko ogroman, sve navedeno je posljedica sustavnog i DUGOGODIŠNJEG zanemarivanja i nepružanja potrebne medicinske pomoći jadnom psu koji već godinama trpi nesnosne bolove, koji zbog tog tumora jedva hoda jer se isti vuče po podu i kojeg cijelo tijelo nesnosno peče i svrbi radi upale kože koja je posljedica zanemarene dlake koja nije oprana, a kamoli počešljana već godinama'', napisala je Tihana na Facebooku.

Upravo se čita

Image
obavezno pogledati

Da vam uljepšamo tmurni ponedjeljak: Trener Edo podijelio je najslađi video koji morate pogledati

S obzirom da je pas čipiran, šokirana njegovim stanjem Tihana je nazvala vlasnicu kako bi je zamolila da joj preda skrb kako bi psu pomogli. No zauzvrat je, kako kaže, dobila histeriju, uvrede i prijetnje kako će je tužitit, ukrasti joj pse, kako će je progutati mrak, a uz to otac vlasnice je vikao kako će je prebiti.

''Nakon nekoliko pokušaja uljuđenog razgovora i pitanja zašto je dozvoljeno da pas dođe u stanje u kojem se nalazi, dobila sam odgovor kako ona, za razliku od mene, ima djecu i kako ja sigurno ne bih radila ovakve gluposti da i sama mogu imati djecu. Usput sam došla do informacije kako Aron jede hranu iz Pevexa i kako već manje-više zadnjih godinu dana konstantno ima proljev pa ga se pušta da sam prošeće do savskog nasipa ne bi li tamo obavio nuždu kako ne bi prljao dvorište'', izjavila je predsjednica udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
ne kupuj, udomi!

Htjela kupiti skupog psa pa požalila: Prevarantima na račun uplatila nekoliko desetaka tisuća kuna

Image
ne kupuj, udomi!

Htjela kupiti skupog psa pa požalila: Prevarantima na račun uplatila nekoliko desetaka tisuća kuna

Planirala je vlasnicu prijaviti policiji i veterinarskoj inspekciji

''Prije nego sam uspjela išta prijaviti, dok sam još bila u ambulanti, dobila sam poziv od VIII. Policijske postaje u Trnju kojim su me obavijestili kako sam prijavljena za krađu i kako moram doći u postaju'', opisala je Tihana.

Za RTL.hr Tihana je rekla kako su se u policiji prema njoj ponašali ''odvratno i nezainteresirano''.

''To je i dalje tipična hrvatska priča gdje ta životinja ne znači ništa. U startu je bilo jasno da njih to ne zanima, oni su mene pozvali na očitovanje povodom prijave koju je gospođa podnijela protiv mene. Kad sam rekla da želim podnijeti prijavu protiv nje zbog kršenja Zakona o zaštiti životinja i Kaznenog zakona, oni su me blijedo gledali'', opisala nam je Tihana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tvrdi kako je policijsko postupanje išlo prema zastrašivanju.

''Dva inspektora su me odvela u prostoriju gdje je jedan inspektor zapisivao, a drugi je nazvao gospođu da dođe u postaju jer sam ja u postaji kako bi me prijavila za krađu. Vjerujem da su joj dali upute što da radi'', rekla je Tihana.

Rekla je kako joj je policajac govorio da će je uhititi jer je ukrala tuđe vlasništvo, a ona uporno psa vlasnici nije htjela vratiti. Nekoliko puta su joj prijetili da će je uhititi, a potom su i na parkingu ispred policijske stanice zaustavili njenog dečka koji je bio s Aronom.

''Na kraju sam ga morala predati nazad gospođi, jer sam predsjednica udruge koja bi gadno patila da ja imam kaznenu prijavu koja bi nas spriječila da se prijavljujemo na natječaje'', ispričala nam je Tihana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tihana je sve prijavila veterinarskoj inspekciji, no još uvijek im se nitko nije službeno javio po pitanju te prijave. Ona se jednko tako spremna otići prijaviti Unutarnjoj kontroli policajce s kojima se susrela.

''U pola davanja moje izjave o prijetnjama oni su se digli i rekli da sa mnom više ne žele razgovarati. Nisu niti zapisnik uzeli. Ja sam rekla da su mi ona i njezin otac prijetili, otići ću ih još jednom prijaviti jer se ne osjećam sigurno zbog te osobe'', rekla je Tihana.

Poslali smo upit zagrebačkoj policiji, no do trenutka zaključivanja teksta nismo dobili odgovor. Kada ga dobijemo, objavit ćemo ga.

Ana Roksandić/ 5.11.2021. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
opoziv proizvoda

Jaja domaćeg proizvođača povukli zbog salmonele. Prijeti mu uništenje 150.000 kokoši. On tvrdi da mu podmeću

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba