Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PLENKOVIĆ PORUČIO

'Škoro želi pomoći Bernardiću, kao ranije i Milanoviću, a Hasanbegović nije ni trebao biti u HDZ-u'

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice prisjetio se i Franje Tuđmana

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Hina/ 17.6.2020. u 20:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu kako svi birači od centra prema desno trebaju znati da predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro želi pomoći čelniku SDP-a Davoru Bernardiću, kao što je pomogao i Zoranu Milanoviću u izboru za predsjednika RH.

Image
jasna poruka

Škoro o šalama i doskočicama: 'Plenković je pomogao rehabilitaciji SDP-a'

Image
jasna poruka

Škoro o šalama i doskočicama: 'Plenković je pomogao rehabilitaciji SDP-a'

Nakon što ga je ranije danas Škoro prozvao da je pomogao u rehabilitaciji SDP-a, Plenković je na proslavi 31. obljetnice osnutka HDZ-a na zagrebačkom Jarunu Škori odgovorio kako se on pokazao na predsjedničkim izborima kao saveznik predsjednika Milanovića.

"Ako je netko u drugom kruga izbora u stanju poručiti da treba između jedan i dva izabrati tri, onda to govori koji su njegovi ciljevi“, rekao je i dodao da su Škorini podupiratelji javno pozivali birače da poništavaju listiće u drugom krugu.

Plenković je poručio kako birači od centra prema desno razumiju koja je njihova misija i uloga. "Ako su već pomogli Milanoviću, očito da sad žele pomoći Bernardiću“, zaključio je odgovarajući na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hasanbegović nije predmet našeg interesa, nije imao veze sa svjetonazorom HDZ-a

Za Zlatka Hasanbegovića - koji je kazao kako je Domovinski pokret, na čijoj je listi, jedina politička brana dolasku SDP-a na vlast te nazvao premijerove dosjetke besmislenima - Plenković je rekao da "on za njih nije bitan, niti je predmet našeg interesa“.

Naveo je i kako po njemu Hasanbegović nije ni trebao biti u HDZ-u, jer nema veze sa svjetnonazorom HDZ-a.

Upravo se čita

Image
bivši ministar

Kovač za RTL o ruskoj aneksiji: 'Kada Ukrajina službeno postane članica NATO-a počinje svjetski rat'

"Nismo ga nikad čuli riječ o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, rijetko ćete iz njegovih usta čuti nešto što je povezano s predsjednikom Tuđmanom“, rekao je Plenković.

Ustvrdio je kako je Hasanbegović dovoljno rekao o lojalnosti kad je 2017. na lokalnim izborima odlučio otići iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ako netko odlazi sam, bez da kaže vodstvu, a član je Predsjedništva, na drugu listu, toliko o lojalnosti, korektnosti i habitusu takvog čovjeka“, izjavio je predsjednik HDZ-a.

Za Bernardića, čelnika SDP-a i Restart koalicije, rekao je da se sam diskvalificirao, "ne samo s onim primitivizmom prije nekoliko tjedna", osvrćući se na njegovu uvredu na račun predsjednika sada raspuštenog 9. saziva Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića, kojega je nazvao "rektalnim alpinistom".

Bizarno je da se pretendent za premijera boji i bježi od sučeljavanja

"Onaj tko se plaši, boji i bježi od sučeljavanja mislim da je bizarno da pretendira da preuzme ulogu vođenja Hrvatska“, rekao je Plenković.

Naglasio je kako HDZ, za razliku od drugih, ima velika postignuća i program koji projicira budućnost u vremenu kad traže novi legitimitet "za drugo poluvrijeme", odnosni novi mandat na čelu države, a u kontekstu covida-19 kojeg su, ističe, u prvom valu savladali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Plenković je poručio kako je to što su brojni stručnjaci i epidemiolozi zabrinuti što će biti najesen pravi razlog zbog kojeg žele dobiti novi legitimitet, kako bi mogli formirati vladu i boriti se za gospodarski oporavak te protiv eventualnog drugog vala pandemije.

Tuđman zacrtao put razvoja

U povodu obljetnice HDZ-a, istaknuo je kako su ovo dani kad se prisjećamo osnivanja "najsnažnije političke stranke u suvremenoj Hrvatskoj" te djela prvog predsjednika RH i HDZ-a Franje Tuđmana, koji je u presudnim vremenima prepoznao trenutak i poveo hrvatski narod prema samostalnosti, oslobođenju okupiranih teritorija i međunarodnom priznanju.

Tuđman je praktički svojim aktivnostima 1990-tih godina zacrtao put razvoja Hrvatske kao slobodne zemlje u kojoj su transformirali gospodarski sustav, uredili pravni sustav i ostvarili strateške ciljeve članstva u EU i NATO-u, rekao je Plenković.

Napomenuo je kako HDZ danas, 31 godinu kasnije, ima zadaću i prigodu dalje unaprjeđivati društvo, osnaživati hrvatsku ekonomiju, jačati institucije koje su se pokazale otpornim i žilavim u vremenu pandemije, te dodatno osnaživati hrvatski suverenizam, koristeći sve prednosti kvalitetnog i utjecajnog položaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 17.6.2020. u 20:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SEIZMOLOŠKA POTVRDILA

Petrinju tijekom večeri zaljuljao potres. 'Zatreslo kontejner, ružan zvuk i jak udarac'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba