Drama u Sikirevcima / Slavonac našao poruke koje je svećenik slao njegovoj supruzi: 'Nagovarao ju je na grupnjak, slao snimke...'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Shutterstock

Dodaje da je svećenik i protekle nedjelje bio u crkvi u Sikirevcima za vrijeme mise i rekao župljanima da mole za njega

28.9.2022.
23:21
Ivica Galovic/PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

Prava drama u slavonskoj općini Sikirevci! Tamo se ovih dana odvija scenarij kao iz sapunica - lokalni svećenik uhvaćen je u aferi s jednom udanom mještankom.

Suprug mještanke, Ivan Lepan, pronašao je poruke u telefonu svoje supruge za koje se ispostavilo da ih je razmjenjivala sa župnikom, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratio se nadbiskupiji, razgovarao s biskupom i tajnikom te zatražio da župnika momentalno razriješe dužnosti. O svemu postoji i službeni zapisnik - no to se još nije dogodilo. Ni više od tjedan dana nakon što se obratio nadbiskupiji. O svemu je sada odlučio progovoriti javno.

Image
Crkva ipak ne prima sve? /

Svećenik odbio krstiti dijete jer ima dvije mame. Mnogi su ogorčeni, biskupija bez komentara...

Image
Crkva ipak ne prima sve? /

Svećenik odbio krstiti dijete jer ima dvije mame. Mnogi su ogorčeni, biskupija bez komentara...

"Moja supruga se njemu na ispovijedi požalila da se ne osjeća voljeno u braku. Za to sam i ja kriv jer joj nisam posvetio dovoljno pažnje, ali volim je više od ičega. Svećenik je to iskoristio, počeo joj se javljati, pisao joj je da ju više ne gleda kao svećenik, nego kao muškarac", ispričao je razočarani Lepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke je, naime, našao sasvim slučajno. U posljednje vrijeme primijetio je da mu supruga nešto skriva - odnosno, da štiti dio poruka posebnom šifrom. Kako se ispostavilo - to su bile poruke svećenika.

"Tu je bilo eksplicitnih poruka, nagovarao ju je čak i na grupnjak, govorio joj da povede prijateljicu. Slao joj je i snimke i fotografije na kojima masturbira. Supruga mi je sve priznala, ona sebe krivi, ali ja sam joj objasnio da nije ona tu kriva, već on koji iskorištava svoj položaj. Znam da ovo nije prvi put da se svećenik ovako ponaša, imam informacije da je iste odnose održavao s 12 žena u mjestu, ovo nije prvi put", kazuje suprug za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako supruga sa svećenikom nije spavala - no on ju je pozivao da navečer dođe do njega.

"Govorio joj je da u 22 sata automobilom dođe do njega, kao da želi da to svi vide i da selo priča", začuđeno prepričava Lepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, kaže kako je supruzi sve oprostio.

"Mi smo to riješili. I njoj je bilo teško, ali volimo se, naš odnos je snažan. Razgovarao sam o ovome s djecom, sa širom obitelji, svi me podupiru. Nisam ishitreno donio odluku da o ovome progovorim", iskren je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada, kaže, nagovara suprugu da progovori o svemu. Ona ne bi trebala biti podnositi žrtvu za postupke župnika koji iskorištava svoju poziciju.

Dodaje da je svećenik i protekle nedjelje bio u crkvi u Sikirevcima za vrijeme mise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao je župljanima da se mole i za njega jer je krivo optužen, bilo je i onih koji su mu na to pljeskali i tapšali ga po ramenu", kaže.

"Ja sam spreman i na sud zbog ovoga. Imam sve dokaze, moja supruga će svjedočiti. Crkva bi trebala biti nešto sveto, moja kći ide tamo u crkvu, ne želim da je odgajaju i uče takvi ljudi poput tog svećenika. Ja njega ne mrzim, pokušao sam čak doći do njega, pozvao ga da razgovaramo o svemu i to riješimo. Nije mi nikad niti odgovorio, takav je on čovjek", poručuje Lepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo