tko ne riskira, ne profitira / Slavonac ostavio siguran posao, sve prodao uložio, riskirao i ostvario snove

Mnogi bi rekli ludost u ovim teškim vremenima. U trenutku kad mladi napuštaju Slavoniju, krumpiruša, sirnica, zeljanica, mesna pita osigurale su sedam radnih mjesta

28.10.2016.
19:22
VOYO logo

U nekada bogatoj Slavoniji danas je teško pronaći posao. Još je teže naći one koji su ostavili siguran posao da bi otišli u nesigurne poduzetničke vode.

"Ja sam inače prodao svoj stan, svoju imovinu i dao otkaz, i sve uložio u ovo", kaže privatni poduzetnik, vlasnik Pita Bara Ivica Lukenda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi bi rekli ludost u ovim teškim vremenima. U trenutku kad mladi napuštaju Slavoniju, krumpiruša, sirnica, zeljanica, mesna pita osigurale su sedam radnih mjesta. A na posao su vratile i Mariju, otpisanu s biroa za zapošljavanje.

"Nakon sedam godina sam se zaposlila u poslu koji sam izučila uz sve druge poslove koje sam naučila dok sam radila. Zadovoljna sam s time, radim ono što volim", kaže Marija Gregić, zaposlenica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi bi radili što vole, ali teško dolaze do novca.
Grad Osijek je tako za poticanje malog i srednjeg poduzetništva osigurao 300.000 kuna.

"Na tu mjeru poticanja mogu se javiti mali i srednji obrtnici koji imaju najmanje jednog zaposlenog i imamo sedam raznih mjera postivanja. S tim da mjere poticanja idu od pet do maksimalno 20 tisuća kuna", objašnjava Srećko Kukić iz Upravnog odjela za gospodarstvo grada Osijeka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poduzetnici mogu dobiti bespovratna sredstva za ulaganje u razvoj proizvoda i usluga, za opremanje i adaptaciju poslovnog prostora, za ulaganje u marketinške aktivnosti, u obrazovanje i edukaciju", kaže Ivana Katavić-Milardović iz istog Odjela.

Ivica je za tri djelatnice koje su dugo bile nezaposlene ostvario 75.000 kuna državne potpore. I uspio u četiri mjeseca izgraditi biznis. No, toga ne bi bilo da nije vjerovao u pite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ne zamrzavamo, znači sve što danas pripremamo i ispečemo. Imamo jako dobru suradnju s našim domaćim opegeovima kojima se zahvaljujem jer nas opskrbljuju svježim namirnicama", kaže Lukenda.

Cijelodnevni boravak uz krušnu peć i miris pita, osigurao je i upite za franšizu te širenje u metropolu. Ivicin primjer pokazuje da se može ostati u Hrvatskoj i raditi, ali da poduzetniku treba pomoći u prvim koracima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo