POSTIZBORNO PRESLAGIVANJE / Slijede novi obračuni u SDP-u? Izbori možda tek na proljeće, a Grbin okupio gradonačelnike

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Jedini kandidat za novog predsjednika stranke koji je dosad istaknuo javno tu kandidaturu, Peđa Grbin, radi na prikupljanju podrške

15.7.2020.
8:03
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Sjednica Glavnog odbora SDP-a u subotu 18. srpnja bit će trenutak svođenja računa za izborni poraz, ali i prilika za određivanje konačne odluke o datumu novih izbora u stranci.

Image
POTOP NA IZBORIMA /

Ostojić najavio izbore u SDP-u u rujnu: 'Ja se sigurno neću kandidirati za predsjednika stranke'

Image
POTOP NA IZBORIMA /

Ostojić najavio izbore u SDP-u u rujnu: 'Ja se sigurno neću kandidirati za predsjednika stranke'

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić najavio je izbore za 26. rujna i ostaje prit ome da treba što prije izabrati novo rukovodstvo stranke, no ima i onih koji se tome protive i koji misle kako se unutarnji izbori ne bi trebali održati do lipnja 2021. godine, odnosno dok ne prođu lokalni izbori, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim oko datuma izbora, SDP-ovci se spore i oko načina izbora: Glavni odbor donio je pod predsjedanjem Davora Bernardića prije nepunih mjesec dana potpuno nova pravila izbora stranačkih dužnosnika, u kojima je najvažnije da se sada odjednom biraju predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor uz poštivanje ZIP sustava.

U međuvremenu, jedini kandidat za novog predsjednika stranke koji je dosad istaknuo javno tu kandidaturu, Peđa Grbin, radi na prikupljanju podrške – za vikend je bio u Dalmaciji, dok se jučer sastao s predstavnicima grupacije lokalnih načelnika SDP-a, koju neformalno predvodi gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Grbin imati protukandidata?

Sam Krstičević u medijima nije demantirao da se moguće i sam kandidira za predsjednika, no čini se da nema ništa niti protiv podrške Grbinu, ukoliko se pokaže da on doista ima najveće šanse za pobjedu.

Prema riječima nekoliko sudionika sastanka, Grbin, koji je došao sa Sinišom Hajdašem Dončićem, predstavio im je svoju viziju razvoja SDP-a, no ni jednom riječju nije tražio podršku u kandidaturi za novog šefa SDP-a, piše Jutarnji list. Na sastanak u Jastrebarskom nisu došla dvojica gradonačelnika - Koprivnice Mišel Jakšić te Ogulina Dalibor Domitrović jer je u samoizolaciji. Na sastanku nije bio ni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ali je došao njegov zamjenik koji će se za tu funkciju kandidirati na idućim izborima Marko Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Razgovor je bio o tome da se svi uključe u radikalnu promjenu smjera SDP-a nakon unutarstranačkih izbora. Treba napraviti ono što je napravila Demokratska stranka u SAD-u, ljeviji smjer u ekonomiji, obrazovanju, kulturi. Čovjek nije radna snaga i netko tko jeste ili nije konkurentan, nego je prije svega osoba'', kazao je jedan od sudionika sastanka.

Idućeg utorka, Grbin će ovakav sastanak organizirati sa svim SDP-ovim načelnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo