špica sezone / Slobodni krevet na hrvatskoj obali se jedva nađe: 'Usluga je nevjerojatna, a cijene su malo više nego što smo navikli'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Najviše gostiju odmara u kampovima i u obiteljskom smještaju

21.8.2022.
8:00
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Kalendarski špica sezone je za nama, ali to se ne osjeti po broju turista, kojih je sada u našoj zemlji preko milijun i sto tisuća. I ovaj vikend u kilometarskim kolonama vozi se kroz Hrvatsku, a slobodni krevet jedva se nađe. Turistima se teško odlučiti koji kadar fotografirati, jer priroda je nestvarna. I to je jedan od prvih odgovora kojeg daju na pitanje zašto baš Hrvatska.

''Lani smo također bili na odmoru ovdje, u vašoj prekrasnoj zemlji. Jako je lijepo, čisto more, ljudi'', kazao je Steffen Kaufmann iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važan razlog zbog kojeg je Krk među turističkim rekorderima je i prometna povezanost - svim putevima. U gradu Krku trenutno je 15 tisuća gostiju, u Omišlju 11 tisuća, a među njima je Karolina. Tu je jedna od atrakcija i pogled na industriju i LNG kojem je povećan kapacitet, a o povećanju smještajnih kapaciteta slobodno bi mogli razmisliti i u ovom kampu, jer stalno su puni- još od lipnja.

''Ne smeta nam pogled na industriju, ustvari je lijepo. Vidi se i grad na drugoj strani, tako da je dobro'', komentirala je Karolina Tomčak iz Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše gostiju odmara upravo u kampovima i u obiteljskom smještaju. U Malinskoj nema slobodnih apartmana.

Image
špica sezone /

Turizam ruši sve rekorde! Ova bi sezona, upravo prema zaradi, trebala biti najbolja u povijesti

Image
špica sezone /

Turizam ruši sve rekorde! Ova bi sezona, upravo prema zaradi, trebala biti najbolja u povijesti

''Ima više od 1200 privatnih iznajmljivača, a na dnevnoj bazi dobivamo sigurno najmanje po 20, 30 upita i traži se krevet više'', rekla je Gordana Stanković, predsjednica obiteljskog smještaja i turizma Malinska Dubašnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Usluga je nevjerojatna, a cijene su malo više nego što smo navikli u ostatku zemlje, osjeti se da smo na otoku i skuplje je, ali i dalje je dobro'', kazao je Jan Hertweck iz Njemačke.

''Nego se dosta cjenkaju i sve im je skupo. Skupo. Kompletno je skupo sve. Srednji stalež smo izgubili'', izjavio je Marin Božić, vlasnik brodova za iznajmljivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, prema procjeni HNB-a, ukupni ovogodišnji prihod od turizma bit će preko 11 milijardi eura, što je za 800 milijuna eura više nego 2019. Istina je da su cijene mahom otišle uvis.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo