Udarac turizmu / Slovenci bježe iz Hrvatske jer im prijeti karantena: 'Mogli bismo ostati bez posla...'

Najavu svoje vlade poštuju iako ju ne smatraju opravdanom, no strah od gubitka posla učinio je svoje

20.8.2020.
21:40
VOYO logo

Upozorenja iz Ljubljane o dramatičnoj situaciji u Hrvatskoj i stavljanje na crvenu listu opasno prijete već ugroženoj turističkoj sezoni. Dio Slovenaca već je napustio Hrvatsku, a mnogi će otići do kraja vikenda.

Strahuju da bi zbog nametnute karantene mogli imati velikih problema sa svojim poslodavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj ljetuju već dva tjedna i namjeravali su ostati do kraja kolovoza. No, zbog jučerašnje najave o obaveznoj karanteni pri povratku u svoju državu dvije su nam  slovenske obitelji, i prije nego je donesena predvečer donesena konačna odluka o stavljanju Hrvatske na crvenu listu, kazali da će Hrvatsku napustiti sutra ujutro.

Image
'IZBJEGAVAJTE ODLAZAK NA ODMOR' /

Još jedna nama susjedna država pojačava restrikcije: 'Situacija u Europi se pogoršava...'

Image
'IZBJEGAVAJTE ODLAZAK NA ODMOR' /

Još jedna nama susjedna država pojačava restrikcije: 'Situacija u Europi se pogoršava...'

"To si ne možemo priuštiti zbog posla. Mogli bi biti primorani otići u 14 dnevnu karantenu. To bi naš poslodavac mogao sankcionirati, mogli bismo ostati bez posla, ne mogu pomisliti na najgore", poručio je Niko Petrović iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnju najavu svoje Vlade poštuju iako ju ne smatraju opravdanom. Jer je Istarska županija, tvrde, sasvim sigurna destinacija.

"Triput sam išao do Pule i svi nose maske, svi se toga pridržavaju, ne vidim da je to neki problem", izjavio je Dean iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najžalosnija su djeca koja su očekivala još dva tjedna sunca i mora.

"Sve je bilo u redu, već smo dosta dugo ovdje, nažalost moramo otići kući", kazali su Gašpar, Matic, Patrik i Nejc iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak slovenskih gostiju udarac je hrvatskom turizmu. No u jednom  obiteljskom autokampu kažu kako su očekivali i gore.

"Ja sam mislio da uopće neće biti ništa od ove sezone kako je krenulo, međutim stvari su počele ići na bolje i na žalost tih zadnjih 15 dana koji bi bili udarni za svih nas će biti sada u naglom padu", rekao je Alen Ušić, domaćin obiteljskog autokampa u Banjolama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinjavaju ih i slične najave i odluke drugih zemalja.

"U najavi je i Savezna Republika Njemačka. Međutim, ono što je dobro i za pohvalit čujem da su ipak oni počeli to razmatrat po županijama", poručio je Enco Crnobori, direktor TZ-a Medulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je prema njihovim brojkama i dalje zelena. Istarski Stožer Civilne zaštite već dulje vrijeme traži da se epidemiološka sigurnost Hrvatske ocjenjuje po županijama, a ne u cjelini jer to tvrde nije realna slika.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo