VRIJEME CURI / Slovenci čekaju hrvatski odgovor: nuklearni otpad iz Krškog će ipak završiti u Hrvatskoj?

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je kako treba saslušati slovenski prijedlog i vidjeti koliko bi Hrvatsku stajala gradnja novog skladišta

30.9.2016.
15:37
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska do kraja ove godine mora odgovoriti na slovenski prijedlog da svoju polovicu nuklearnog otpada iz Krškog skladišti u novom odlagalištu Vrbina koje će se izgraditi na samo pola kilometra od nuklearne elektrane. Naša vlada još uvijek nije donijela takvu odluku, niti uskoro namjerava, a ukoliko ne prihvati slovensku ponudu, Hrvatska će svoju polovicu otpada morati skladištiti sama, piše Novi list.

Spomenutom listu je ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio kako treba saslušati slovenski prijedlog i vidjeti koliko bi Hrvatsku stajala gradnja novog skladišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci su trenutno u postupku ishođenja dozvola za izgradnju odlagališta, a njegov bi kapacitet bio dovoljan da pohrani i hrvatsku polovicu otpada koju smo međudržavnim ugovorom o nuklearki dužni zbrinuti najkasnije do 2023. godine.

Još u vrijeme Milanovićeve vlade spominjalo se da bi nas prihvaćanje slovenske ponude koštalo 500 milijuna eura pa se počela razmatrati ideja da se nuklearni otpad skladišti u Hrvatskoj. Kao najizglednija lokacija čini se Trgovska gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo