SLOVENIJA UOČI INAUGURACIJE / Slovenci zarađuju na Melanomaniji: prodaje se sve vezano uz Melaniju Trump, od papuča 'Bijela kuća' do predsjedničkog burgera

Slovenijom vlada melanomanija, iako su mnogi oprezni zbog Trumpovih odvjetnika koji nadziru plasiranje Melanijina imena. U Sevnici iz koje dolazi prva dama ima svega - od papuča "Bijela kuća" do predsjedničkog burgera

19.1.2017.
18:57
VOYO logo

Iz tvornice Kopitarna u Sevnici koja posluje već 130 godina, prije otprilike mjesec dana ovakva kutija poslana je na adresu Bijele kuće. U njoj su posebno izrađene papuče za prvu damu. Postoji samo 300 primjeraka na hrvatskom i slovenskom tržištu.

"Papuče su posebne po tomu što izrađene od 70% prirodnog materijala. Vune i krzna. Melaniji smo poslali bijele, jer Melanija ide u Bijelu kuću pa je nekako prikladno jer se tako kolekcija zove", rekla je Ivana Grgac, tehnologinja i dizajnerica obuće u tvornici Kopitarna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako im se još nije javila, svaki dan očekuju zahvalu prve dame. Njezino ime nosi i slatkiš, ali ni 45. američki predsjednik nije ostao zakinut. Dobio je predsjednički burger. "Malo je drugačiji od svih ostalih burgera koje imamo na meniju. Ima barbucue umak, halapeno papriku da je malo pikantnije jer je i predsjednik Amerike pikantan. 

Stavili smo ovaj šeširić da asocira na frizuru od predsjednika. Ne voli meksiko tamo, pa smo stavili malo Meksika unutra da promijeni mišljenje, svatko zaslužuje šansu", rekao je Elvis Suhopoljac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljali su da ga nazovu Trumpov burger, ali zbog odvjetnika koji sve nadziru nisu se htjeli kockati s imenom. "Nismo planirali nikakve kazne, nego smo samo hteli obavestiti javnost što je pristojno i u skladu sa slovenskim zakonom.

Kad govorimo o upotrebi imena i prezimena i fotografije u komercijalne slike to nikako nije dozvoljeno bez suglasnosti vlasnika", tvrdi Nataša Pirc Musar, odvjetnica Melanije Trump. Rodno mjesto Melanije Trump vrvi novinarima. Među zadacima svih novinarskih ekipa je probati zlatnu tortu Melaniju. A što je posebno kod nje i koji su tajni sastojci u njoj? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije baš tajna - bijela čokolada, krema od bijele čokolade, orasi s maslom, jestivo zlato. U Sloveniji nema registracije imena, tako da se ime Melanija lako upotrebljava", objašnjava Franja Kranc.

Među mještanima rijetki je pamte, ali očekuju da ih se sjeti. Amerika će sutra dobiti drugu prvu damu koja nije iz SAD-a, a u njezinoj Sevnici će sve pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo