zamijenit će ju vrtna ograda / Slovenska vojska uklonila dio žičane ograde na granici s Hrvatskom: 'Ovo je rezultat dobrosusjedskih odnosa'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U četvrtak su se krenuli postavljati novi nosači za vrtnu žičanu ogradu koja bi u petak trebala zamijeniti dosadašnju žilet žicu

26.1.2017.
17:05
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Slovenska vojska uklonila je dio žičane ograde u dužini od 400 metara na granici s Hrvatskom pored Općine Hum na Sutli, piše zagorje.com.  

Ograda je postavljena prije nešto više od godinu dana i izazvala je burne reakcije lokalnog stanovništva na hrvatskoj strani granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hum na Sutli kao pogranična Općina, višestrukim je i svakodnevnim vezama spojena sa susjednom slovenskom Općinom Rogatec. I Hrvati i Slovenci, imaju poljoprivredna zemljišta na obje strane, a i navikli su na svakodnevne migracije i miran suživot, što je postavljena ograda uvelike narušila.

U četvrtak su se krenuli postavljati novi nosači za vrtnu žičanu ogradu koja bi u petak trebala zamijeniti dosadašnju žilet žicu.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo skidanje žilet žice je rezultat dobrosusjedskih odnosa. Moram pohvaliti župana Mikoliča jer smo zajednički uspjeli isposlovati od slovenskih državnih institucija da maknu ovu neprimjerenu žilet žicu koja nas je svakodnevno bola u oči. Jer morate znati da su Hum na Sutli i Rogatec zapravo jedno mjesto, samo se s jedne strane zove Hum na Sutli, a s druge Rogatec. I to jedno mjesto je bilo prerezano na pola sa žilet žicom. Sad je konačno sazrijelo vrijeme pa su je maknuli, a mjesto nje će postaviti vrtnu žičanu ogradu koja će biti primjerena oku", rekao je načelnik Jutriša za zagorje.com. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo