odluka upravnog vijeća bolnice / Smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin: 'Moje razrješenje je politički motivirano'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin u petak je razriješilo dosadašnju ravnateljicu Sanju Zember

27.1.2017.
12:18
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin u petak je razriješilo dosadašnju ravnateljicu Sanju Zember, kojoj se na teret stavlja da nije predložila s važećim zakonima usklađen novi Statut bolnice niti provela odluke tog vijeća, kao i da je selektivnim obavijestima u javnosti stvarala krivu sliku o bolnici. 

Odmah nakon smjene, v.d. ravnateljem bolnice imenovan je neurokirurg Nenad Kudelić, koji će voditi bolnicu do raspisivanja natječaja i izbora novog ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao glavne razloge smjene, Upravno vijeće navelo je sklapanje aneksa ugovora sa specijalistima i specijalizantima, istaknuli su kako je svjesno odbijala raditi po naputcima Upravnog vijeća, piše Varaždinski.hr.

"Ravnateljica je svojim nemarnim obnašanjem dužnosti prekršila zaključak Upravnog vijeća te je kršila propise o radu OBV", istaknuo je na sjednici Zoran Šantek, predsjednik Upravnog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu odluku nije spriječila ni podrška Stručnog vijeća OBV-a Sanji Zember, niti dopis ministra zdravstva Milana Kujundžića, u kojem je kazao kako prema zakonu samo on može smijeniti Sanju Zember.

Zember: Moje razrješenje je politički motivirano

Zember je odbacila sve optužbe i ustvrdila kako one nisu razlog za njeno razrješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U očitovanju na slučaj oko potpisivanja aneksa ugovora rekla je da je postupala u skladu s postojećim pravilnicima i u skladu sa zakonom, a da bi svako odgađanje potpisivanja, osim rada suprotno zakonu, dovelo i do nezadovoljstva liječnika. Na optužbe da nije donijela neke od akata, poput plana i programa, odgovorila je da je takav akt donijet 2014., a za akte poput plana zaštite na radu i nabave rekla je da nigdje nije propisano da ih donosi Stručno vijeće, te da nema ni određenih rokova za njihovo donošenje.

Ne stoje, istaknula je Zember, ni optužbe za njen istup u javnosti, upitavši je li tu "riječ o verbalno deliktu". U odgovoru na optužbu da nije surađivala sa Stručnim vijećem navodi kako je ona redovno o svemu obavještavala to tijelo, te napravila sve što je u njenoj mogućnosti da se organizira rad infektološke ambulante, čije joj se zatvaranje također stavlja na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću poštivati odluku Upravnog vijeća, iako doista smatram da je moje razrješenje prije isteka mandata politički motivirano i bez opravdanih razloga, što se može iščitati iz mojeg očitovanja. Nisam pravnik, no zaista prema pravnom tumačenju, odluka o mom razrješenju je protuzakonita", zaključila je.

U obranu Zember ponovno je stao smijenjeni HDZ-ov član Upravnog vijeća, Damir Habijan, koji se pozvao na jučer pristigli dopis ministra zdravlja Milana Kujundžića. Naime, Habijan tvrdi da su se događaji, zbog kojih je Upravno vijeće smijenilo dr. Zember, dogodili van zakonskog roka od 30 dana unutar kojeg je to vijeće trebalo upozoriti ravnateljicu. Ponovio je da je za svoje mišljenje dobio i potvrdni odgovor ministra, u kojem se ističe da samo on u ovakvom slučaju može smijeniti ravnateljicu, a ne Upravno vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo