rasulo u zdravstvu / Smijenjeni ravnatelj bolnice u Dubravi: 'U zdravstvu se kroz ugovore o održavanju stalno izvlači novac'

'Za hrvatsko zdravstvo se nitko ne brine, tu curi na sve strane. Treba postojati program i raditi, a ne da se hoda uokolo, ruši ravnatelje i gradi nove bolnice. Moraju ga voditi odgovorni ljudi', smatra Kolak

8.3.2017.
18:58
VOYO logo

Jučer je smijenjen Toni Kolak, jedan od najuspješnijih ravnatelja bolnica  u Hrvatskoj. Jedini je ravnatelj koji je smanjio gubitak - sa 62 milijuna u 2015. na 32 milijuna i pri tom zaposlilo gotovo sto novih ljudi.

Iz Ministarstva zdravstva objašnjavaju da je čelni čovjek Kliničke bolnice Dubrava - unatoč upozorenjima da je riječ o protuzakonitoj radnji - s jednim ponuđačem potpisao ugovor o smanjenju potrošnje vode. On poručuje - nije to razlog smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Kolak, kakav ste to štetan ugovor potpisali, koliko je bolnica oštećena?

To nije štetan ugovor, to je izvanredan ugovor za bolnicu prema kojem bolnica investira nula kuna, a u 15 godina bi trebala dobiti 35 milijuna kuna. Bolnica ništa ne investira! Taj ugovor je dobar i potpisan je u skladu sa svim zakonima, ovo je samo medijska hajka da se mene smijeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjili ste milijunski dug. Može li razlog vaše smjene biti taj što ste zapravo nekome iz džepa izbili tih 30 milijuna kuna, jesu li onda uopće dugovi u zdravstvu stvarni ili netko u zdravstvu krade?

Tako je, da sam ostao na mjestu ravnatelja, garantiram da bih doveo bolnicu u pozitivno poslovanje vrlo brzo. Za hrvatsko zdravstvo se nitko ne brine, tu curi na sve strane. Treba postojati program i raditi, a ne da se hoda uokolo, ruši ravnatelje i gradi nove bolnice. Moraju ga voditi odgovorni ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste u godini dana uštedjeli 30 milijuna kuna. Ako su vam pacijenti zbrinuti, znači li to da netko u zdravstvu na pozicijama na kakvoj ste vi bili do jučer netko krade? 

Ne bih do mogao tako ugrubo reći, ali u svakom slučaju netko ne vodi brigu o tome, a novci se odlijevaju na sve strane. Kroz ugovore o održavanju, to je najjednostavnija pljačka. Umjesto da kupimo nove, održava se staro i to odgovara svima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno ste se usprotivili odlikovanju ministra Kujundžića koji tvrdi da je bio više od 260 dana na prvoj crti bojišnice. Vi ste bili zapovjednik ratnog saniteta i tvrdite da to nije točno. Je li ovo njegova osveta vama? 

To je klasični sukob jednog lažnog branitelja i dezertera sa normalnim ratnim liječnikom. Gospodin Kujundžić je za svoje dezerterstvo kad se vratio iz SAD-a dobio mjesto ravnatelja KBC Dubrave na dva mandata i potpuno je upropastio bolnicu. Za svoje drugo dezertiranje iz HDZ-a u Hrvatsku zoru i povratak je dobio mjesto ministra - što više treba komentirati? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo