Ekskluzivni intervju / Snježana Dujmić za RTL: 'Htjela sam donirati Rajkovo srce, da to veliko srce kuca u nekom drugom...'

Do zadnjeg je trenutka, kaže, svim srcem vjerovala da će njen Rajko izvući

22.8.2020.
19:30
VOYO logo

Prije 18 dana život je izgubio jedan od najplodnosnijih hrvatskih skladatelja: Rajko Dujmić

Njegova udovica, Snježana Dujmić u ekskluzivnom intervju progovorila je o životu bez supruga, doniranju njegovih organa i Novim fosilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprao je baš svo rublje. Htio se pohvaliti Snježani kako je vrijedan. Ostala je, kaže ona, samo jedna majica koja ima njegov miris. Nije košulja plava, ali sve drugo je baš kao u pjesmi koju je napisao. Ta crvena majica i njihova kujica Tara najveća su joj, kaže Snježana Dujmić, utjeha.

Image
Počivao u miru /

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

Image
Počivao u miru /

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

"Idem dan po dan, noć po noć", izjavila je Snježana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do zadnjeg je trenutka, kaže, svim srcem vjerovala da će njen Rajko izvući. Čak i kad liječničke prognoze nisu bile dobre.

Znao joj je govoriti da su njih dvoje kao spojene posude. I izgleda da je osjećao da ona bdije nad njegovim bolesničkim krevetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spavaj koliko trebaš, a ja ću te sad škakljati, štipati, možda i nasmijavati i u tim trenucima je aparat počeo nešto reagirati. Ja sam se uspaničila jer sam mislila da se nešto loše događa. Međutim, oni su rekli da on, najvjerojatnije, reagira na moje dodire", rekla je Snježana.

A onda je primila najgore moguće vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su mi rekli da se Rajkov mozak osušio i da je i tako on umro, moja reakcija je bila van svake pameti", poručila je Snježana.

Donirali ste organe, na prijedlog liječnika, vlastiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ničim izazvana rekla ima li ikakvih organa koje Rajko može donirati. I pitala Tina da li se on slaže, on je rekao da. I onda je liječnik rekao da postoje dva organa, bubrezi i jetra što sam se ja začudila da jetra jesu, ali dobro. Na kraju ništa nije donirano osim bubrega", kazala je Snježana i dodala:

"Ja sam mislila da se može donirati, da će to veliko srce negdje kucati u nekom drugom. Otud valjda moja reakcija da ja doniram. Ja sam zapravo razmišljala da se može, zapravo, Rajkovo srce donirat jer je on imao srce ko' autobus u kojem su se izmjenjivali raznorazni putnici. Neki bi jako voljeli se voziti u tom autobusu, a neki bi ušli samo da se prevezu i izađu. To je bilo Rajkovo srce".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan sprovoda nije željela ući u krematorij. Kao da tek tim činom sve postaje stvarnost.

Rajko Dujmić bit će pokopan u Aleji Velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Urna je još uvijek na Mirogoju na čuvanju. Rečeno mi je, sad su i godišnji, dva do tri tjedna koliko već treba da se napravi ta grobnica u koju možemo, mi kao obitelj, položiti tu urnu", rekla je Snježana.

Puno joj je značila sućut bliskih ljudi. No, od nekih je, kaže, nije dobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sućut mi je izrazio moj vjenčani kum Vladimir Kočiš Zec, Sanja i Marinko nisu...u nijednom trenutku nisu nazvali da me podrže kako je Rajko, kad su čuli da je Rajko umro nisu me nazvali, izrazili saučešće. Mislim ja njih znam 33 godine ko' i Rajka. Znači, ne bi spustila slušalicu. Tu nema, u tim trenucima, nema ljutnje", izjavila je Snježana.

Tako gleda i na neke teške trenutke svojeg 30 godišnjeg braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako ću vam reći. Priča o Rajkovim i mojim teškim trenucima je završila", rekla je Snježana.

A nažalost završilo je i Rajkovo stvaranje. No, ono će živjeti pod njegovim imenom kroz zakladu koju Snježana Dujmić planira osnovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo