NISU ZNALI DA JE MASON? / SOA za RTL o Jeleniću: 'Zakon ne predviđa sigurnosnu provjeru za glavnog državnog odvjetnika!'

Image
Foto: PIXSELL

SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela uz suglasnost provjeravane osobe, odgovorili su iz Agencije

19.2.2020.
15:35
PIXSELL
VOYO logo

Sigurnosno-obavještajna agencija u odgovoru RTL-u o sigurnosnoj provjeri glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića odgovorila je kako oni po zakonu nemaju obvezu provjere glavnog državnog odvjetnika te da sigurnosne provjere provode na zahtjev drugih tijela. 

"Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), iz zakonskih i sigurnosnih razloga, ne komentira sigurnosno-obavještajna postupanja", odgovorila je SOA na pitanje jesu li imali informaciju da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u masonima i je li to otkrila sigurnosna provjera te je li Jelenić prijavio da je u masonima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Načelno Vas možemo izvijestiti da Zakon o sigurnosnim provjerama i Zakon o državnom odvjetništvu ne predviđaju obvezu provođenja sigurnosnih provjera za glavnog državnog odvjetnika", odgovorili su RTL-u iz SOA-e iz čega se može zaključiti da Jelenić nije ni prošao sigurnosnu provjeru prije nego je došao na funkciju glavnog državnog odvjetnika. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela"

Iz SOA-e su objasnili i kada provode sigurnosne provjere. 

"Isto tako, sukladno Zakonu o sigurnosnim provjerama, SOA sigurnosne provjere provodi na zahtjev drugih tijela, uz pisanu suglasnost provjeravane osobe, a izvješća o rezultatima sigurnosne provjere dostavlja podnositelju zahtjeva", zaključili su u odgovoru iz SOA-e. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je danas da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika nakon što je otkriveno da je mason. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo