Na teren izašla i policija / Šok na dječjem igralištu! Djevojčici (11) pala greda na glavu: 'Doktor je rekao da je imala debele sreće'

S ljuljačke na dječjem igralištu u Samoboru odlomila se drvena greda koja je djevojčici pala na glavu

18.6.2019.
14:20
VOYO logo

"Mojoj kćerki Eni (11) jučer je u samoborskom parku pala drvena konstrukcija na glavu. Priča s hitnom je zasebna priča koja je očito postala pravilo, a ne iznimka u ovoj zemlji. Trenutno je na Klaićevoj. Doktor je rekao da je imala debele sreće. Da je manje dijete u pitanju i da je greda samo malo drugačije skrenula, mogla je nekoga ubiti", napisala nam je mama Ivana. 

Za RTL je kazala kako se njezina djevojčica u samoborskom parkiću igrala s prijateljima kada je sjela na ljuljačku koja se raspala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlomila se drvena greda koja joj je pala na glavu. Jako smo se prepali. Odvezena je na Hitnu gdje su rekli kako dijete nije hitni slučaj", ispričala je majka Ivana za RTL. 

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Potom su, kaže, otišli u Dom zdravlja gdje je 11-godišnjakinju pregledao obiteljski liječnik medicine te ju sanitetskim prijevozom uputio u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ena je sada dobro. Stabilno je no ostat će još malo u Klaićevoj na promatranju. Ipak je zadobila udarac po glavi", ispričala nam je Enina majka. 

Kontaktirali smo i Hitnu službu, gdje je 11-godišnjakinja zaprimljena. Kazali su nam kako nije istina da su za djevojčicu kazali da nije hitni slučaj, kako to njezina majka tvrdi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše su obje ekipe bile na terenu pa smo ih, da ne čekaju, upitili liječniku u Dom zdravlja. Kad su se ekipe vratile, njihov sanitet ju je dovezao u Klaićevu bolnicu u Zagreb", kazali su za RTL s Hitne službe. 

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Kako doznajemo, na teren je izašla i policija te obavila očevid. Igralište na kojem je djevojčica Ena zadobila lakše ozlijede ograđeno je policijskom trakom i zabranjeno je za korištenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su rekli da je greda pukla zbog dotrajalosti, no daljnji izvidi još traju.

Ivica Karoglan, direktor Komunalca Samobor -koji je, među ostalim, zadužen za održavanje ovog igrališta - rekao je za RTL da je uzrok pucanja grede najvjerojatnije vandalizam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stariji klinci penju se i uništavaju sprave na igralištu. Naši djelatnici prije tjedan dana tamo su kosili travu i sve je bilo u redu", ističe Karoglan koji je izrazio žaljenje zbog toga što je greda pala na djevojčicu. 

O događaju su saznali tek nakon što su im se javili novinari RTL-a. Komunalac održava 76 igrališta i kontroliraju ih, kažu, svaki mjesec. Neka su starija, neka su novija, ovisno o dijelu grada i korištenju te broju djece koja se na njima igraju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrališta su sigurna, no apeliram na roditelje da ih pregledaju svaki put kad dođu s djecom", poručio je Karoglan koji se čuo s majkom djevojčice na koju je pala greda te će je posjetiti i u bolnici. 

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo