Mučna istina iz Crne Gore / Šokantna reportaža: Zbog okrutne tradicije žene idu na pobačaj i po 30 puta, sve dok ne rode sina

Image
Foto: Shutterstock

Neke su žene u iščekivanju sina pobacile i po 30 puta

12.9.2019.
14:44
Shutterstock
VOYO logo

Večerašnja Potraga donosi potresnu priču iz susjedne Crne Gore u kojoj su posljednjih godina sve popularniji novi, rani krvni testovi u trudnoći, no ne da bi se otkrilo je li s plodom sve u redu, već kako bi žene mogle pobaciti u slučaju da nose curicu.

Nek je živo, zdravo i nek je - muško! Rečenica je to koju su u Crnoj Gori čule tisuće žena koje su zbog pritiska okoline i duboko ukorijenjene okrutne tradicije bile prisiljene pobaciti žensko dijete. Iako je zakonom zabranjeno znati spol prije 12. tjedna, diljem Crne Gore otvaraju se laboratoriji i poliklinike u kojima se krvnim testom to može otkriti već unutar prva dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat toga je činjenica da je u posljednjih 19 godina u Crnoj Gori rođeno šest tisuća dječaka više nego djevojčica. Neke su žene u iščekivanju sina išle na pobačaj i po 30 puta. Ova mučna priča, upozoravaju stručnjaci, ostavlja nesagledive posljedice na cijelo društvo.

Potragu gledajte večeras u informativnoj emisiji RTL Danas od 18:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo