Ponovo u kupnju / Šoping centri otvoreni, no nije bilo prevelikih gužvi: 'Nitko ne nosi maske i ne pridržavaju se razmaka'

Kupci su strpljivi, a nema ni prevelikih gužvi

11.5.2020.
20:52
VOYO logo

Od danas je gotovo sve Otvoreno. Nema kina i kazališta ili rekreacije u teretanama, ali ima zabave u šoping centrima. Dozvolu za rad imaju sve trgovine koje se nalaze unutra, a prema kojim pravilima se isprobava roba i čeka li se na ulazima?

Ugodna i sigurna kupnja

U najvećem zagrebačkom centru izračunali su da u isto vrijeme unutra može biti nešto više od 6000 ljudi. Kada to dosegnu, kontrolirat će ulaz. No, jutros do toga nije došlo.

''S obzirom da smo bili zarobljeni u kući, ja sam pospremila robu, pa sam je donijela na reciklažu'', kazala je Jasna iz Zagreba.

''Drago mi je da se otvorilo. Jedino nitko ne nosi maske i ne pridržavaju se ljudi razmaka. Ja sam došla jer mi je bilo nužno jer su djeca sve prerasla'', izjavila je Mateja iz Zagreba.

No, iz trgovačkog centra poručuju učinili su sve da kupnja bude i ugodna i sigurna. Ulazi se na jedna, izlazi na druga vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U lift ulaze samo po 2 osobe , po centru ih potičemo da se kreću svaki svojom stranom, makli smo namještaj, centar se češće provjetrava'', rekla je Sanja Vladović, voditeljica marketinga Arena Centra.

U Westgateu ima 56 uređaja koliko ih radio na filtriranju zraka u centru.

''24 sata na dan, ispuhuju zrak i upuhuju novi. Filteri se mijenjaju svakih šest mjeseci tu je kvaliteta zraka neupitna'', kazao je Marko Župa, voditelj komunikacija Westgate-a.

Image
ČUPIĆ ZA RTL /

'Mene nije strah i mislim da drugi objekti imaju nešto veći rizik nego trgovački centri'

Image
ČUPIĆ ZA RTL /

'Mene nije strah i mislim da drugi objekti imaju nešto veći rizik nego trgovački centri'

Maknute klupe

I oni kažu higijenske su mjere digli na najvišu razinu. Maknute su klupe, čiste se rukohvati, radi sve što je stožer propisao. A isto vrijedi i za sve trgovine u centru.

''Odobreno je isprobati robu u kabini, iako je otvorena tek svaka druga kabina, a nakon što isprobaju peglama je sa parnim glačalom'', izjavila je djelatnica u trgovini Iva Volf.

Ili para ili roba ide na tri dana u karantenu, kupci su kažu strpljivi, no prevelikih gužvi nema.

''Cijela situacija u trgovini budi strah. Svi su u problemu, kreću s rasprodajama no to znači da će prodavati s gubitkom pa bi najesen police mogle ostati poluprazne'', smatra Denis Ćupić, upravitelj Westgatea i voditelj HUP-ove koordinacije trgovačkih centara.

Većina trgovina, sada kada je dobila dozvolu radi, no neke, kažu iz ovog velikog šoping centra u zagrebačkom prstenu, nisu tvorile jer im radnici nemaju kako doći na posao. Za privatnu autobusnu liniju koja inače vozi do njih još nisu dobili suglasnost. I najveći trgovački centar u Puli je otvoren gotovo u punom sastavu, no i tamo su vrata nekih trgovina ostala zatvorena.

''Mi pregovaramo s njima, jasno nam je da je situacija neizvjesna. Pokušavamo im izaći u susret jer zajedno moramo funkcionirati'', kazala je Loreta Boneta, voditeljica marketinga Max City Pula.

A jedni i drugi najsretniji bi bili kada bi im se kupci vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo