a na kraju veliki vatromet / Splićane u utorak čeka prava fešta: Dijelit će se janjetina s bižima i plesati uz Gibonnija i Belana

Do poslijepodnevnih sati Splićani i gosti moći će uživati na sajmu na rivi

6.5.2019.
21:00
VOYO logo

U pratnji čak šest ministara, premijer Andrej Plenković sudjelovao je jutros na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća povodom obilježavanja blagdana Svetog Dujma. 

Kao nastavak prošlogodišnje sjednice Vlade u Splitu, na kojoj su najavljena dvije milijarde kuna vrijedna ulaganja u grad pod Marjanom, potpisan je ugovor o predaji Dioklecijanovih podruma na upravljanje Gradu, kao i predugovor za sufinanciranje pripreme strateških projekata KBC-a Split. Premijer je poručio da je veći dio onog što je dogovoreno prošle godine realizirano ili pred realizacijom, ali i da u Splitu ima još puno posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada ostaje privržena davati snažnu potporu razvoju Grada Splita u svim područjima: gospodarstvu, prometu, turizmu, kulturi, baštini, sigurnosti. Mislim da ćemo ovu suradnju intezivirati još i više", kazao je premijer Andrej Plenković.

"I upravljanjem Dioklecijanovim novim podrumima od strane stručnih ljudi pod nadzorom konzervatovskog odjela Ministarstva kulture te Ministarstva državne imovine, Grad Split koji se užurbano priprema zadnjih nekoliko mjeseci moći će u sljedećoj financijskoj perspektivi povući značajna sredstva", kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak u 10 sati s Peristila kreće procesija. Svečana misa bit će održana na splitskoj rivi. Nakon toga kreće onaj svjetovni dio slavlja gdje će se podijeliti 2000 porcija janjetine s bižima. Do poslijepodnevnih sati Splićani i gosti moći će uživati na sajmu  na rivi. Tradicionalna tombola počinje u poslijepodnevnim satima. A na spektakularnom koncertu nastupaju gotovo sva poznatnija splitska pjevačka imena, od Tedija Spalata, Gibonnija, Nene Belana, a novac se skuplja za traumatologiju dječjeg odjela splitskog KBC-a. Sve će biti okončano vatrometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo