U SUPROTNOM - PREKRŠAJNA PRIJAVA / Splićani bijesni: Vlasnici stanova moraju platiti uklanjanje grafita sa svojih fasada

Ogorčeni su i jer smatraju da ih se prisiljava da uklanjanje plaćaju gradskoj tvrtki koja je puno skuplja od privatnika

3.12.2018.
14:00
VOYO logo

Vlasnici stanova u splitskim zgradama bijesni su zbog najnovije gradske odluke koja im nalaže da sami plate uklanjanje grafita sa svojih fasada. 

Pojedine stanare u poštanskim sandučićima dočekao je dopis kojim ih se upozorava da moraju podmiriti troškove uklanjanja grafita s pročelja ili im slijedi prekršajna prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grafit koji je osvanuo na zgradi u Gundulićevoj, koji im je narušio fasadu, sada će ih i skupo koštati. Stanari su ogorčeni i jer smatraju da ih se prisiljava da uklanjanje plaćaju gradskoj tvrtki koja je puno skuplja od privatnika. 

"Prisiljava! Kaže se da u roku osam dana oni to moraju odradit u naše ime i na naš račun ili ćemo mi dobiti prekršajnu prijavu kao vlasnici zgrade", upozorava Žarko Pejić, predstavnik stanara.

Pitamo ga ne može li uzeti privatnika? On odvraća: ''Kako stvari stoje u dopisu, ne možemo."

Dodaje da mu je komunalni redar rekao kako bi bolje prošao da su mu na zgradi nacrtali svastiku i objašnjava: "Da je netko preko ovoga grafita nacrtao ustaški simbol ili kukasti križ, ili napisao kakvu uvredljivu poruku, onda bi Grad to očistio o svome trošku". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako od njega i njegovih sustanara za uklanjanje jednog grafita gradska Stanouprava traži 6.400 kuna. 

Zato svi nezaposleni Splićani sada hrle otvoriti obrte za uklanjanje grafita. Ova ih je ideja naravno 'oduševila'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se s tim ne slažem. Ja držim da je to na gradu da rješava kroz svoje neke fondove, a ne direktno ljudi'', smatra Ivan.

"Nema logike. Ne razumijem kako je došlo do tog da okrivljuju građane", nejasno je  Anti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako bi se moglo dogoditi da oni štite neki lobi i da rade u korist nekog lobija koji će to raditi za novce koje bi mi plaćali'', strahuje Neno.

A i kada bi platili, nitko ne bi branio nekome da ponovno šara. "Ispada po tome da je jedino što bi mi kao stanari mogli napraviti da dežuramo 24 sata ispred zgrade", upozorava Pejić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protivnom bi moglo biti po onoj narodnoj - 'Đaba si krečio!'

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo