pitali smo stručnjaka / Splićani već drugi dan bez pitke vode: sutra stižu konačni rezultati analize, trebaju li građani biti zabrinuti?

Voda na širem splitskom području nije za piće već drugi dan. Zbog obilnih kiša zamutio se izvor rijeke Jadro, pa je preporuka da se voda prokuhava

8.11.2017.
19:00
VOYO logo

Obilne kiše zamutile su rijeku Jadro. Većina Splićana, pa i ugostitelja, odlučuje se na flaširanu vodu. Ovo nije prvi put da voda iz slavina nije ispravna i ovog proljeća su Splićani danima kupovali i prokuhavali vodu.

Stoga u splitskom vodovodu planiraju kupnju filtera. Tek kada prestanu oborine, očekuju se da će se voda iz slavina razbistriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša neće prestati sljedeća dva dana, u ponedjeljak najavljuju čak i veće oborine.

Naš gost u RTL-u Danas bio je Ivo Petrić iz Zavoda za javno zdravstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve situacije se učestalo ponavljaju, zašto?

Da, situacija se ponavlja već godinama, novina je jedino došla ulaskom Hrvatske u EU gdje su postroženi neki kriteriji, prema kojima je mutna voda nesigurna za piće. Dakle, dok nismo bili u EU, ova voda nam je bila normalna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se očekuju rezultati analize te vode, trebamo li biti zabrinuti? 

Kemijska analiza je već obavljena, pokazatelji su zasad uredni, a i oni preliminarni što se tiče bakterija su također uredni. Očekujem da će sve biti u redu. Međutim, voda dok je mutna, preporučuje se za prokuhavanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo