situacija sve teža / Split otkazuje sve operacije koje nisu hitne, a Rijeka planira čak i potpuni lockdown: 'Ne drži se nitko razmaka! Van zdrave pameti'

Najgora je situacija u Primorsko-goranskoj županiji koja danas obara neslavni rekord, a najavljuje i najstrože zatvaranje

31.3.2021.
18:34
VOYO logo

Više nema dileme. Hrvatska je u trećem valu epidemije! Kod većine novozaraženih prisutan je britanski soj koji se znatno brže širi. 

Najgora je situacija u Primorsko-goranskoj županiji koja danas obara neslavni rekord, a najavljuje i najstrože zatvaranje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad više oboljelih u jednom danu.  Čak 611 ! U Primorsko-goranskoj korona divlja. A na korzu kao da je virus davna prošlost.

"Ovo kada gledam ove kafiće i to, to je van zdrave pameti. Van zdrave pameti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korzo, da, prepuno. Svi sjede. Vidite sami da je stol do stola. Ne drži se nitko razmaka. I u autobusima je isto tako. Ja izbjegavam buseve pa dokle - ne znam."

Dok neki Riječani covid opasnost podcjenjuju drugi se paze. Svatko to radi na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pranje ruku, ispiranje toplom vodom lice, grgljanje toplom i to baš toplom vodom usne šupljine pa uvlačenje tople vode u nos. Jedno tri puta."

Iz dana u dan sve je veći i broj hospitaliziranih pa u riječkoj bolnici pripremaju zgradu otorinolaringologije kako bi bila novi covid centar.  Otkazuju se neki zahvati i pregledi koji nisu hitni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAST BROJA NOVOOBLJELIH /

Ako ne padnu brojke, u ovoj županiji moguće i zatvaranje: Lokalni stožer predlaže još strože mjere

Image
RAST BROJA NOVOOBLJELIH /

Ako ne padnu brojke, u ovoj županiji moguće i zatvaranje: Lokalni stožer predlaže još strože mjere

"Mi zapravo balansiramo i dok god nemamo daljnji porast bolesnika koji trebaju anesteziologe u intenzivnoj skrbi mi ćemo pokušat kirurški program održat na najvišim razinama koje nam to sustav omogućava, ali ono što ćemo uvijek zadržati i što nikako ne smije doći u pitanje to su nekovid hitnoće i svi onkološki bolesnici svakako održat", kaže ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić.

Slično je i u splitskoj bolnici. Od danas su otkazane sve operacije i pregledi koji nisu hitni. Udio pozitivnih među testiranima je visokih 37 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prisutan je britanski soj virusa koji se vrlo brzo širi i vrlo zarazan i daje nepovoljne kliničke slike što nam pokazuje i povećan broj hospitaliziranih osoba. Evo, danas ih imamo 159 od toga 23 na respiratoru", ističe Željka Karin.

A evo gdje je uočeno da se virus povećano širi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetili smo epidemiološkim izvidom da imamo veći broj osnovnoškolske djece i isto tako djece iz srednje škole i primijetilo se grupiranje unutar obitelji", kaže Karin.

Virus se razmahao ponovno i u Gospićkom domu za starije i nemoćne. No, ono što naročito čudi je činjenica da je od 26 pozitivnih korisnika doma više od polovice ili preboljelo Covid ili se cijepilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je važno napomenuti da ih je sedam koji su primili prvu dozu cjepiva unatrag nekih, ajmo reći, mjesec dana i imamo šest pozitivnih korisnika koji su po drugi put pozitivni. Eto, to je stanje koje nas je sve skupa iznenadilo", kaže ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Gospić Ivan Bronzović.

"Prvi slučaj je povratkom sa Covid odjela iz bolnice. Po negativnom nalazu su korisnici došli u dom gdje se drugi dan vidjela neka mala promjena u obliku kašlja ili povećane temperature pošto se redovito mjere. Tu smo, eto, prvi put vidjeli neke promjene i onda smo odate krenuli sa testiranjima svim i tako je došlo i do ovih koji su prvi put, koji su drugi put, koji su cijepljeni i tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se, rekao je danas na press konferenciji nacionalnog stožera epidemiolog Krunoslav Capak, prijavljuje kao nuspojava i smatra se neuspjehom cijepljenja. Ono što ipak ohrabruje je činjenica da oni koji su se cijepili i oni koji su bolest već preboljeli nemaju nikakve simptome, nego samo COVID pozitivan test. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo