Prijetio novinarki / Split vrije pred suđenje Ivoševiću, kandidati tumače zašto Ivica i Marijana Puljak 'brane nasilnika'

Bivšem zamjeniku gradonačelnika nadležni sud potvrdio optužnicu za prijetnju novinarki. Cijela politička scena Splita obrušila se na Puljkove

3.5.2022.
19:04
VOYO logo

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnica protiv bivšeg zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića. Time je formalno počeo postupak kojim mu će Državno odvjetništvo pokušati dokazati kaznenu odgovornost zbog prijetnje novinarki Slobodne Dalmacije. I dok Ivica Puljak ustraje u uvjerenju da će Ivošević dokazati nevinost, protukandidati poručuju: opet relativizacija. Rade Županović.

Bojan Ivošević uskoro će na optuženičku klupu. Državno odvjetništvo traži osuđujuću presudu i kaznu uvjetnog zatvora od godine dana. Njegov politički šef, ipak ne vjeruje da će Ivošević biti osuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnik Splita: "Mislim da u toj situaciji će se morati povući, ako dođe do presude, mislim optužujuće presude, ali mislim da će na sudu dokazati da nije kriv."

Ivošević se oglasio samo priopćenjem, koje kao da je pisao Puljak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujem pravne institucije države na svim razinama, pa tako i odluku suda o podizanju optužnice, a čvrsto vjerujem da ću tijekom sudskog procesa dokazati da u ovom slučaju ne postoji krivnja koja mi se stavlja na teret."

Split ide na izvanredne izbore zbog Puljka i Ivoševića, tvrdi HDZ–ov kandidat za gradonačelnika Splita, nezavisni Zoran Đogaš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer se relativiziralo pitanje istrage, danas potvrđivanje, sudska potvrda optužnice, a onda će se vjerovatno sutra relativizirati i presuda."

Da, ali s druge strane imamo HDZ koji je kao stranka osuđen pravomoćno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu opet imate onu priču o smokvinom listu i pitanje sad bumeranga, australske metode, tko je kome smokvin list", odgovorio je Đogaš.

SDP–ovom kandidatu Davoru Matijeviću najviše smeta licemjerje bračnog para Puljak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne štite oni Bojana Ivoševića zbog njega. Oni štite svoj politički projekt, a to su Markov trg i Pantovčak, visoka politika kojoj teže. Split je tek usputna stanica gdje će oni čak zbog svog cilja i prijetnju novinarkama nastojati prikazati kao nešto simpatično."

Bojan Ivošević je čovjek koji je po narativu nasilnik, tvrdi donedavni član SDP–a, a sada nezavisni kandidat za gradonačelnika Ante Franić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani Splita su taoci Bojana Ivoševića i svima je to jasno. Taoci su i Ivice Puljka koji je srušio vlast samo da obrani neobranjivo, da obrani nasilnika na mjestu zamjenika Bojana Ivoševića."

iz MOST–a kažu, više od pola kandidata za izvanredne izbore ili je pod optužbama DORH–a ili ima osuđujuće presude. No bez obzira na sve, sa svima su spremni na suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Markotić, kandidat MOST-a za gradonačelnika Splita:

"Ako oni budu spremni nastaviti politiku čistih ruku, politiku koja je za dobrobit grada, spremni smo ne samo surađivati sa Puljkom, spremni smo surađivati sa svima kojima je u interesu grad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat HGS–a Željko Kerum, koji već ima nepravomoćnu presudu, zbog prijetnji upravo Bojanu Ivoševiću, danas nije bio dostupan za komentar.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo