ČEKA SE REAKCIJA MINISTARSTVA / Splitska škola kreće u nadoknadu nastave. Sindikati upozoravaju: 'To je kršenje zakona'

Učenici i učenice splitske Zdravstvene škole odlukom ravnateljice započinju već ove subote nadoknadu nastave

14.11.2019.
14:20
VOYO logo

"Poznavajući rad Zdravstvene škole, uopće nisam iznenađena jer je to škola u kojoj već godinama se mijenja raspored za učenike tijekom noći, pa je ovo samo jedan logičan nastavak i mislim da bi se time trebalo pozabaviti Ministarstvo", smatra Ana Hinić, predsjednica Sindikata učitelja Split.

Ravnateljica koja nije željela pred kamere, tvrdi da je donijela zakonitu odluku. S druge strane, iz sindikata poručuju - štrajk prvo mora završiti da bi škole mogle planirati nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zapravo kršenje i zakona i godišnjeg plana i programa škole, i zapravo smatramo to nekorektnim i nedopustivim", ističe Hinić.

Kako nadoknaditi izgubljene dane, muči i ostale ravnatelje srednjih škola. Svjesni su problema, ali ipak čekaju odluku Vlade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi još nismo krenuli u nadoknadu, čekamo naputke Ministarstva, a onda ćemo se dogovoriti još i na sjednici nastavničkog vijeća", kaže Neda Bartulin, ravnateljica Ekonomske i upravne škole Split.

"Bespredmetno je da o tome razgovaramo sada o nadoknadi, a da se nije uopće saslušalo ni odlučilo što će biti s nama profesorima'', upozorava Ivana Čupo, profesorica likovne kulture u Osnovne škole 'Ravne Njive'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nadoknadi subotom roditelji su podijeljeni, a većina škola će pričekati kraj štrajka i tada napraviti plan nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo