POLICIJA SVE ISTRAŽUJE / Splitski huligani izgađali gradski autobus jogurtom i jajima, pa sve snimili i objavili. Moguća kazna? I do pet godina zatvora

Lani je sličnih napada na Prometova vozila bilo čak 13, a materijalna šteta bila je veća od 90 tisuća kuna

1.2.2022.
20:26
VOYO logo

Kilogram jogurta kao oružje, a meta Prometov autobus. Uz to su se huligani snimali i objavili sve na društvenim mrežama. Iako ovaj put nije bilo materijalne štete, iz sindikata vozača upozoravaju na ugrožavanje sigurnosti.

Hrvoje Mlikota, povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika za Promet, kaže: 
"Ako vozač imalo lošije reagira, pa ima nekakav strah ili veći manevar volanom, može udariti u drugo vozilo ili, ne daj Bože, pješaka. Tako da okolnosti mogu biti puno gore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu samo jaja i jogurt u pitanju jer autobuse se zasipalo i kamenjem, a ukupna šteta u prošloj godine veća je od 90 tisuća kuna.

"Radi se o gađanju s nekakvim jogurtima i jajima, ali većih oštećenja na busu nema. Međutim, to je šok za putnike i za vozača, a imali smo prošle godine ukupno 13 sličnih napada. U napadima radilo se čak o razbijanju stakla na autobusima, ugrožavanju sigurnosti putnika i vozača", iznosi nam detalje Miroslav Delić, direktor Prometa Split. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici su zgroženi lakomislenim ugrožavanjem vlastite sigurnosti. 
Tako nam Tonći Štambuk iz Splita kaže: "Zatvor, nema tu priče, to treba biti krivično djelo, ono što podliježe sankciji. Ne prekršaj, ne neke priče, nego treba biti realna kazna i da on to odsluži i svaku štetu nadoknaditi."

Nada Džaja također ima mišljenje o svemu: "Znam da vozačima stvarno nije lako i još u ovoj pandemiji i s maskama morate nekoga opominjati. Ali, slušajte, svaki pojedinac - neki kućni odgoj. Ne znam što bi rekla."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetlana Jurišić dodaje: "Postoji i drugi način komunikacije ako nisu zadovoljni s nečim. Ali što autobus ima bit' kriv? Gađati ga kamenjima i jajima..."

Otkad se promijenio zakon, smanjio se broj fizičkih napada na vozače.
Sindikalist Mlikota kaže: "Ono što je dobro je da se fizički oblik nasilja dosta smanjio otkad se izmjene u kazneni zakon tako da su vozači svrstani u osobe koje djeluju od javnog interesa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguća kazna je i do pet godina zatvora. Policija istražuje posljednji slučaj, a vandali su za to ostavili dovoljno tragova na društvenim mrežama. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo