infobip / Spoj tehnologije i obrazovanja, izgleda, pun je pogodak: Na Danima inovacija najviše su uživali najmlađi

Od robotike, umjetne inteligencije do virtualne stvarnosti - tehnološke čari učenici su otkrivali u zagrebačkom kampusu Infobipa

2.7.2022.
21:30
VOYO logo

Na Danima inovacija najviše su uživali najmlađi. Robo-pas mamio je poglede, a robot NAO im je mahao. Vozilo se brzo, ali sigurno u videoigri. Utrkivalo se i malim formulama, dok su studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje pokazali svoju električnu formulu.

"Sviđa mi se žuti robot koji je maloprije prošao... Tamo su autići, oni su mi se jako svidjeli. Ne znam što ono tamo radi, ali mi se sviđa", prepričava učenik Fran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 300 učenika s učiteljima u kampusu Infobipa razgovaralo je s desecima izlagača-inovatora poput mladih s Fakulteta elektrotehnike i računalstva koji su stvorili FRANKU, robota s hvataljkom.

Image
OTVORILI KAMPUS /

RTL posjetio futuristički inovacijski centar prvog hrvatskog jednoroga Infobipa: Za radnike je novo okruženje san snova

Image
OTVORILI KAMPUS /

RTL posjetio futuristički inovacijski centar prvog hrvatskog jednoroga Infobipa: Za radnike je novo okruženje san snova

"Naša hvataljka može puno toga. Od točenja pića do donošenja čokoladica učenicima koji su ovdje došli, do branja voća i povrća", objašnjava Jelena Vuletić iz laboratorija za robotiku i inteligentne sustave na Fakultetu elektrotehnike i računalstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spoj je to tehnologije i obrazovanja. Više od 2000 tisuća učenika mjesecima je radilo na inovacijama za uspješnije lokalne zajednice.

"Želimo pokazati da Hrvatska nije samo zemlja od turizma i sporta nego da se ovdje razvijaju i vrhunske tehnologije i želimo pokazati djeci da mogu raditi stvari na svjetskoj razini", kazuje suosnivač i izvršni direktor STEMI-ja Marin Trošelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se danas da više od 60 posto sadašnjih učenika će raditi poslove koji danas ne postoje i moramo pokazati kakvi su sve poslovi i što se sve može. Mislim da ove lude stvari koje danas tu vide su dobar smjer i samo kad vidim osmjeh na njihovim licima, oči se otvaraju", govori suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

Sve to u sklopu projekta Škola budućnosti, kojim se želi stvoriti okruženje u kojem se međusobno pomaže i surađuje, ali i pokazati veliki inovacijski potencijal u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo